Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kovos dėl čempiono diržo laukiantis E.Stanionis apie varžovą: „Tai – išsisukinėjimai“

Vienas geriausių Lietuvos boksininkų Eimantas Stanionis nekantriai brauko dienas kalendoriuje. Išsisukinėjančiam dabartiniam pasaulio čempionui Yordeniui Ugasui sparčiai tiksi laikas. WBA „super“ čempiono diržą turintis kubietis privalo susitarti su lietuviu per artimiausią savaitę.
Yordenis Ugas ir Eimantas Stanionis
Yordenis Ugas ir Eimantas Stanionis / „Scanpix“ ir PBC nuotr.

Griežtą datą nubrėžė WBA, nusprendusi užbaigti sumaištį pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 66,7 kg). Dar spalio 19-ąją ji nurodė per 30 dienų „super“ čempionui Y.Ugasui susikauti su reitingo lyderiu E.Stanioniu.

„Derybos vis dar tęsiasi, o ta nežinomybė tikrai vargina“, – 15min prisipažino Lietuvoje didžiausios gyvenimo kovos laukiantis boksininkas.

„Liko savaitė, kad viskas išsispręstų. Detalių aš nežinau, dėl jų tariasi mano ir jo vadybininkas. Jie kuria kažkokius planus, man nežinomus. Aš tiesiog laukiu kovos, bet dar niekas neaišku“, – tęsė E.Stanionis.

Šiuo metu WBA organizacijoje pusvidutinio svorio kategorijoje yra du čempionai: „super“ diržas priklauso kubiečiui Y.Ugasui, o „pasaulio“ – rusui Radžabui Butajevui. Nusprendusi palikti tik vieną titulą WBA liepė Y.Ugasui susikauti su reitingo lyderiu E.Stanioniu, o R.Butajevui – su amerikiečiu Jamalu Jamesu. Vėliau nugalėtojai kausis tarpusavyje.

R.Butajevo ir J.Jameso kova jau įvyko spalio pabaigoje. Rusas netikėtai įveikė „pasaulio“ čempioną J.Jamesą ir atėmė jo diržą. Tačiau kada kausis Y.Ugas ir E.Stanionis – vis dar neaišku. Atsisakęs kovos Y.Ugas prarastų savo titulą.

„Žinau tik tiek, kad tikriausiai kovosiu vasario mėnesį. Čia anksčiausias laikotarpis, kada žengsiu į ringą. Turėsiu ilgą pauzę, bet nieko blogo – pertraukos kartais irgi gerai. Svarbu sportuoti ir neprarasti formos.

Tikiuosi, kad mano varžovas bus Y.Ugas, bet garantuoti negaliu. Galbūt jis paleis diržą, galbūt kažkas pasikeis, galbūt jie kažkokį kitą planą sukurs, galbūt jis kovos su Errolu Spence‘u, o aš – su laimėtoju? Galbūt kovosiu su kita puse – su R.Butajevu?“ – svarstė E.Stanionis.

Klausimų vis dar daugiau nei atsakymų. Kovos su lietuviu vengiantis Y.Ugas išsisukinėja ir įžeidinėja reitingo lyderį. „Kas jis toks, kad griautų mano planus? Ką jis nuveikė?“ – iš karto po WBA nurodymo kautis su E.Stanioniu pareiškė kubietis. Šie žodžiai pasiekė ir lietuvio ausis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas