Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijoje buvo sulaikyta bokso žvaigždė O.Usykas: paaiškėjo priežastis

Pasaulio sunkiasvorių bokso čempionas Oleksandras Usykas buvo trumpam sulaikytas ir paleistas Krokuvos oro uoste Lenkijoje, patvirtino šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Oleksandras Usykas
Oleksandras Usykas / „Scanpix“/AP nuotr.

Žinia apie sulaikytą 37-erių bokso žvaigždę pasklido vakar vakare, kai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti antrankiais surakintas ir pareigūnų vedamas O.Usykas.

Į šią situaciją sureagavo aukščiausi Ukrainos politikai.

„Kalbėjausi telefonu su Oleksandru Usyku, kai jis buvo sulaikytas. Buvau pasipiktinęs dėl elgesio su mūsų piliečiu ir čempionu. Nurodžiau užsienio reikalų ministrui Andrijui Sybihai ir vidaus reikalų ministrui Ihorui Klymenko išsiaiškinti visas incidento detales Krokuvos oro uoste. Kai man buvo pranešta, kad viskas gerai, mūsų čempionas buvo paleistas ir daugiau niekas jo nesulaikys“, – „Telegram“ rašė V.Zelenskis.

„Mes iš karto sureagavo į Oleksandro Usyko sulaikymą ir pasirūpinome jo paleidimu“, – „X“ tinkle rašė A.Sybiha.

„Detales man perdavė mūsų generalinis konsulas. Laikome tokius veiksmus su mūsų čempionu neproporcingais ir nepateisinamais bei išsiųsime Lenkijai notą“, – pridūrė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

WBC, WBA ir WBO kategorijų pasaulio čempionas šį savaitgalį turėtų viešėti Londone, kur turėtų stebėti Danielio Dubois ir Anthony Joshua kovą dėl IBF titulo.

O.Usyko atstovas Aleksas Krasiukas instagrame teigė, kad incidentas buvo „nesusipratimas“. Tą patį pridūrė ir O.Usykas.

„Tai buvo nesusipratimas, bet greitai išspręstas. Ačiū visiems, kurie išreiškė susirūpinimą, – „X“ rašė ukrainietis. – Ačiū visiems Ukrainos diplomatams už efektyvią pagalbą. Ir pagarba Lenkijos policijai, kuri vykdo savo įsipareigojimus neatsižvelgdama į ūgį, svorį, rankų ilgį ir pasiekimus.“

Žiniasklaidoje pateikiamos dvi O.Usyko sulaikymo Krokuvos oro uoste rugsėjo 17 d. vakare versijos.

Pasak ESPN leidinio šaltinio, O.Usykas buvo sulaikytas po to, kai bandė įlipti į lėktuvą ir skristi į Valensiją (Ispanija), kur turėjo pradėti pasiruošimą atsakomajam mačui su Tysonu Fury.

„Šaltinis teigė, kad Usykui ir jo treneriui Serhijui Lapinui buvo neleista įlipti į lėktuvą po to, kai oro linijų atstovas nusprendė, kad jie yra netinkami keliauti“, - rašo leidinys.

Pasak šaltinio, O.Usykas paaiškino, kad jie jaučiasi gerai, tik yra pavargę po beveik 14 valandų trukusios kelionės automobiliu iš Kyjivo. Šaltinis teigė, kad dėl kalbos barjero ir O.Usyko kategoriškumo jis buvo sulaikytas.

Tuo pat metu lenkų tinklaraštininkas Andrzejus Wasilewskis X rašė, kad sulaikymą lėmė tai, jog oro uosto tarnybos „dėl nežinomų priežasčių“ nenorėjo į lėktuvą įleisti boksininko kolegos. Ukrainos boksininkas atsakė skristi pats ir pasipriešindamas savo bendražygio sulaikymui, dėl to jie abu buvo sulaikyti.

Pastarąjį kartą ringe jis kovėsi gegužės 19-ąją, kai įveikė Tysoną Fury ir tapo keturių kategorijų pasaulio čempionu. IBF diržą jis prarado birželį, kai nepanoro kautis privalomoje kovoje prieš jam numatytą varžovą ir sutiko dar sykį eiti į ringą su T.Fury – ši kova suplanuota gruodžio 21-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas