Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos boksininkas pasveiko nuo koronaviruso: „Šitą „kovą“ laimėjau“

Lietuvos boksininkas Tadas Tamašauskas sirgo koronavirusu, bet per Velykas sulaukė geros žinios – pakartotinis jo testas yra neigiamas.
Tadas Tamašauskas
Tadas Tamašauskas / LBF nuotr.

Savo patirtimi vyras pasidalino instagrame. Pateikiame jo įrašą.

„Išskirtinės 2020 m. šv. Velykos mums visiems. Lietuvių tauta jau ne kartą įrodė, kad yra vieninga, ypač iškilus grėsmei. Tikiu, kad ir šįkart būsime vieningi bei kartu nugalėsime grėsmę, kol virusas nepridarė dar daugiau žalos.

Man jau teko su juo susidurti. Jis puikiai slepiasi ir plinta, tai jo stiprybė. Aš net neįtariau, kad turiu virusą, ir nežinau, kada jis prie manęs prikibo, bet, kadangi grįžęs iš Anglijos laikiausi saviizoliacijos, po dviejų savaičių norėjau būti tikras, kad jo neturiu ir šeimai jau saugu grįžti į namus. Dėl šventos ramybės pasidariau testą, jaučiausi šiek tiek apspangęs nuo dviejų savaičių sėdėjimo namuose, tad silpna savijauta atrodė pateisinama.

Testo atsakymas atėjo tik penktą dieną, rezultatas teigiamas ir aš jau greitojoje, kelyje į Santariškių ligoninę. Ten patikrino plaučius ir kraują, nustatė, kad komplikacijų nėra ir išleido namo toliau izoliuotis.

Šitą „kovą“ laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas per šv. Velykas, simboliška. Tiksliau, laimėjome kartu su šeima, kurios nečiupinėjau jau nuo vasario 1-os dienos, neskaitant poros dienų, kai buvau grįžęs tarp stovyklų, vasario pabaigoje. Ilgas laikas...

Šitą „kovą“ laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas per šv. Velykas, simboliška

Matomės tik per telefoną ir kelis kartus per lango stiklą. Pagal taisykles, tik sulaukus dviejų neigiamų testo rezultatų iš eilės, galima išeiti į laisvę. Vieną jau turiu.

Deja, bet karas tuo dar nesibaigia. Turime ir privalome KARTU saugotis šio klastingo priešo ir saugoti kitus, tik taip jį įveiksime. Svarbu pernelyg nepanikuoti, bet reikia suvokti, kad jis kelia pavojų sveikatai, gyvybei, ekonomikai ir mūsų VISŲ gerovei.

Likime sveiki!“

LBF nuotr./Tadas Tamašauskas
LBF nuotr./Tadas Tamašauskas

Tikėtina, kad T.Tamašauskas koronavirusą pasigavo per Londone vykusį olimpinės atrankos turnyrą.

Kovo 14–24 dienomis turėjusios vykti varžybos dėl nevaldomo koronaviruso protrūkio buvo sustabdytos jau po trijų dienų, o galiausiai paaiškėjo, kad COVID-19 diagnozuotas šešiems nacionalinių rinktinių nariams.

Turkijos ir Kroatijos bokso federacijos tuomet informavo, jog jų rinktinėse yra po tris teigiamus COVID-19 testo tyrimus.

Varžybose Londone dalyvavo šeši Lietuvos atstovai: Edgaras Skurdelis, Algirdas Baniulis, Vytautas Baisys, Rugilė Altravičiūtė, Paulius Zujevas ir T.Tamašauskas.

Lietuvoje, antradienio duomenimis, susirgę yra 1070 žmonių, Koronaviruso infekcija Lietuvoje nusinešė 24 žmonių gyvybes, 101 žmogus pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas