Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos kiokušin karatė žvaigždės prognozuoja: kas užlips ant aukščiausio laiptelio Europos čempionate?

Antverpene, Belgijoje, vykstančiame Europos čempionate nedalyvauja virtinė ryškiausių Lietuvos kiokušin karatė žvaigždžių. Veteranai Donatas Imbras, Andžejus Milevskij, Darius Gudauskas ir Dmitrijus Aleksandrovas gydosi traumas, pirmenybes praleidžia ir dukart žemyno čempionė Rita Pivoriūnaitė.
Varžybų akimirka
Rita Pivoriūnaitė / Juliaus Bliūdžiaus/15min.lt nuotr.

Tiesa, visi jie yra Antverpene ir stebi ne tik lietuvaičių, bet ir pagrindinių savo varžovų būsimuose čempionatuose kovas. Kiekvieno iš jų paklausėme: kam prognozuojate aukso medalį savo svorio kategorijoje? Suaugusiųjų varžybos vyks šeštadienį.

  • Rita Pivoriūnaitė (iki 55 kg):

„Rūtai Brazdžionytei. Ji du metus buvo antra, manau, yra pasiruošusi užkopti ir ant aukščiausio laiptelio. Ji tikrai yra sustiprėjusi ir įgavusi daugiau pasitikėjimo savimi. Spėju, kad labai motyvuota bus ir ispanė Isis Pinilla, amžina mūsų priešininkė. Jai tai paskutinė galimybė prasimušti į pasaulio čempionatą, nes kol kas jos reitingas nėra labai aukštas. Jei reiktų statyti, statyčiau už šias sportininkes“.

  • Andžejus Milevskij (iki 80 kg):

„Mūsų svoryje visuomet būna nuožmi konkurencija, manau, šis čempionatas nebus išimtis. Vis dėlto favoritas yra rumunas Marius Ilasas. Jo patirtis yra didžiausia. Per pastaruosius ketverius metus jis visuomet patekdavo į finalą. Žinant, kiek kartų tiek Orestas Procas, tiek Vytautas Cėpla jam yra pralaimėję, sunku tikėtis lietuvių sėkmės. Nebent suras papildomos motyvacijos savyje. Vis dėlto kiekvienas čempionatas būna pilnas vadinamųjų „tamsiųjų arkliukų“. Tokiais gali būti bulgarai, kurie puikiai pasirodė paskutiniame pasaulio be svorio kategorijų čempionate“.

  • Dmitrijus Aleksandrovas (iki 90 kg):
    Juliaus Bliūdžiaus/15min.lt nuotr./Dmitrijus Aleksandrovas
    Dmitrijus Aleksandrovas

„Valerijus Dmitrovas yra favoritas. Jis turi daug patirties, jis turi autoritetą prieš teisėjus – tai jau yra pusė pergalės. O ir be to tai labai geras kovotojas. Kad laimėtų lietuvis, turi įvykti stebuklas. Žinoma, V.Dmitrovas nėra neįveikiamas, tačiau varžovai turi labai smarkiai padirbėti taktiškai, kad jį pergudrautų. Vengras Zsoltas Baloghas – vienas iš tokių, kuris tai gali padaryti.“

  • Darius Gudauskas (iki 90 kg):

„Šios svorio kategorijos favoritas nesikeičia – Valerijus Dmitrovas. Tam tikrų naujienų atneša kiekvienas čempionatas, tačiau čempionu, manau, taps būtent bulgaras. Įdomu, ką vengrai, gruzinai pasiūlys. Galbūt kažkas iš Azerbaidžano sublizgės. Tai potencialūs V.Dmitrovo priešininkai. Tarp lietuvių, kas galėtų mus atstoti ir pasipriešinti Europos elitui, kol kas nėra. Nei Edgaras Secinskij, nei Valdemaras Gudauskas pakankamai patirties kol kas neturi. Jiems tai bus gera patirtis. V.Dmitrovas, kiek teko jį matyti paskutiniajame čempionate, yra kiek sublogęs – su amžiumi krenta ir ištvermė, greitis, kitos savybės. Tačiau jis vis dar lieka pagrindiniu favoritu“.

  • Donatas Imbras (+ 90 kg):
Juliaus Bliūdžiaus/15min.lt nuotr./Donatas Imbras
Donatas Imbras

„Nėra iš ko rinktis. Manau, viskas aišku, kas laimės. Lukas Kubilius yra aiškus lyderis pagal reitingą, ir viskas priklauso nuo to, ar jis yra geros formos. Jei forma labai nenukritusi, jis laimės. Nesakau, kad laimės lengvai, reikės dirbti, bet jis turi daugiau privalumų nei bet kuris kitas sportininkas. Galbūt danas Brianas Jacobsenas, kuriam Lukas yra pralaimėjęs, gali rimčiau pasipriešinti, tačiau, kaip sakiau, daugiau stiprių pusių turi Lukas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas