Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos olimpinėje istorijoje atsiverčia naujas puslapis – startuoja imtynininkė

Lietuvos imtynininkai jau yra praminę takus ant olimpinio kilimo ir net laimėję medalį. Dabar Gabija Dilytė taps pirmąja Lietuvos imtynininke, atstovausiančia mūsų šaliai olimpinėse žaidynėse.
Gabija Dilytė
Gabija Dilytė / Stopkadras

Gabija Dilytė yra tarp penkių jauniausių sportininkių savo svorio kategorijoje ir net tokiame amžiuje gali didžiuotis savo pasiekimais: Europos jaunimo iki 23 metų čempionato bronzos medalio laimėtoja, daugkartinė Lietuvos čempionė savo amžiaus kategorijoje.

Šiais metais sportininkė siekė iškovoti tiesioginį kelialapį į olimpines žaidynes, labai nedaug trūko iki norimo rezultato, tačiau to padaryti nepavyko.

Tarptautinė imtynių federacija (UWW) po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų perskirstė 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių kvotas.

Šis sprendimas leido G.Dilytei debiutuoti olimpinėse žaidynėse.


Suprasti akimirksniu

  • Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų buvo priimtas reaguojant į Rusijos agresiją ir jai padedančios Baltarusijos karinius veiksmus.
  • IOC leido kai kuriems sportininkams dalyvauti po neutralia vėliava.
  • Sportininkams, dalyvaujantiems po neutralia vėliava, buvo taikomi griežti atrankos kriterijai, įskaitant įrodymus, kad jie nesusiję su savo šalių karinėmis struktūromis ir nėra tiesiogiai palaikę karinių veiksmų.

G.Dilytė atstovauja Šiaulių sporto centrui „Atžalynas“. Imtynininkė varžysis svorio kategorijoje iki 50 kg.

Sportininkės treneriai yra Aivaras Kaselis, Andrius Stočkus ir Tatsiana Bochan. Iš Anykščių krašto kilusi jaunoji imtynininkė olimpiniame turnyre startuos rugpjūčio 6 dieną 12.30 val.

Aštuntfinalio pradžia numatyta 13.50 val., ketvirtfinalio – 19.55 val.

Jeigu G.Dilytė praeitų atrankos etapus, rugpjūčio 7 dieną 12.00 val. varžytųsi pusfinalyje, finale – 22.30 val. Kova dėl bronzos medalio vyktų 22.15 val.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Olimpiečių išlydėtuvės prezidentūroje. Mindaugas Venckaitis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Olimpiečių išlydėtuvės prezidentūroje. Mindaugas Venckaitis

„Laukiu. Labai laukiu, – lrt.lt prieš žaidynių pradžią sakė G.Dilytė. -Greičiau noriu ant to imtynių kilimėlio parodyti, kad lietuviai nėra tiesiog paprasti žmonės, noriu Lietuvai atstovauti iš visos širdies.“

G.Dilytė taip pat pabrėžė, jog stengsis atiduoti visą save varžybose: „Susikaupusi esu rimtai. Į viską žiūriu labai rimtai, stengsiuosi atiduoti viską, ką galiu, ką turiu tai dienai, nes kitos dienos jau nebebus. Tiesiog išliesiu širdį, kad pasirodyčiau kuo geriau“.

Sportininkė yra viena iš 24-ių moterų mūsų šalies olimpinėje rinktinėje, kuri prasiplėtė iki 51 atleto – pirmą kartą žaidynėse moterų-olimpiečių santykis yra toks aukštas.

Olimpinėse žaidynėse Lietuvai taip pat atstovaus du imtynininkai: brolių olimpinę dinastiją tęsiantis Mindaugas Venckaitis ir jau prasidėjus žaidynėms į olimpinį traukinį įšokęs Mantas Knystautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas