Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 01 /07:31

Debiutinę kovą Tokijuje pralaimėjęs M.Knystautas savo vilčių dar nelaidoja

Sekmadienį olimpinėje Tokijo arenoje pasirodė vienintelis Lietuvos atstovas. Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 130 kg aštuntfinalyje 27 metų lietuvis Mantas Knystautas susitiko su galingu oponentu – turku Riza Kayaalpu ir jam neprilygo.

Turkas nuo pat pirmųjų dvikovos sekundžių perėmė iniciatyvą ir įgijo apčiuopiamą pranašumą 5:0. Vėliau klaipėdietis iškovojo tašką, tačiau į kitą etapą žengė R.Kayaalpas.

„Kaip ir tikėjausi, kova buvo labai sunki. Varžovas stengėsi spausti ir atakuoti. Apmaudu dėl parterio, kai pirmajame kėlinyje praleidau tuos keturis taškus. Žinojau, kad varžovas atakuos iš dešinės, padariau klaidelę gindamasis, jis atakavo iš kairės ir vėl perėjo į dešinę. Nesugebėjau laiku susigrupuoti. Vėliau pakeičiau gynybą ir pavyko atstovėti“, – po dvikovos kalbėjo M.Knystautas.

Pirmus taškus lietuvis prarado už pasyvumą.

„Antroje dalyje jau susigrąžinau pranašumą, bet atlošti keturis taškus prieš tokio lygio atletą yra labai sunku. Kiek apmaudu. Parteryje taip pat nepavyko atlikti atakos. Buvome suprakaitavę, kilimas „naujas“ ir nesigavo. Visgi čia nepasiteisinimas. Turbūt reikėjo stovėti. Jaučiu, kad stovėsenoje galiu kovoti, nebuvo, kad daužytų ar stumdytų“, – teigė imtynininkas.

Turkas jau du kartus stovėjo ant olimpinių žaidynių garbės pakylos – 2016 m. Rio de Žaneire iškovojo sidabrą, 2012 m. Londone – bronzą. Be to, jis keturis kartus yra tapęs pasaulio čempionu ir net devynis kartus – Europos.

„Jeigu nori kažką laimėti čia, turi laimėti būtent prieš tokio lygio varžovus“, – savikritiškas išliko M.Knystautas.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse

Net pralaimėjęs pirmą kovą lietuvis dar turi galimybę pratęsti varžybas dėl medalių, bet reikia, kad jį įveikęs R.Kayaalpas patektų į finalą.

Tada pirmadienį lauktų paguodos varžybos ir galimybė iškovoti bronzą.

Įveikęs lietuvį, turkas ketvirtfinalyje 6:2 pranoko ir vokietį Eduardą Poppą.

Sekmadienį vakare vyksiančiame pusfinalyje R.Kayaalpas susitiks su 38 metų kubiečiu, triskart olimpiniu čempionu Mijainu Lopezu.

Jei į finalą žengs turkas, kubietis kovotų dėl bronzos su pirmos paguodos akistatos tarp aštuntfinalyje (M.Knystauto) ir ketvirtfinalyje (E.Poppo) finalininkui nusileidusių atletų laimėtoju.

„Dar niekas nėra prarasta, bet bus sunku. Kubietis – labai galingas priešininkas. Po Rio olimpiados dalyvavo tik Panamerikos žaidynėse, o ten lygis yra silpnesnis, tad sunku vertinti jo pajėgumą. Vakar kaimelyje jis dar metė svorį, tad neaišku, kokios formos bus. Tikiuosi, jog turkas laimės, bet viską pamatysime vakare“, – svarstė M.Knystautas.

M.Lopezas olimpinį turnyrą pradėjo įspūdingai – aštuntfinalyje 9:0 nepaliko vilčių rumunui Alinui Alexucui Ciurariu, o ketvirtfinalyje 8:0 sutriuškino iranietį Aminą Mirzazadehą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas