Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 22 /22:11

Be medalio: M.Knystauto kovą dėl Europos čempionato bronzos nutraukė skausmas

Mantas Knystautas Zagrebe, Kroatijoje, vykusiame Europos imtynių čempionate liko be medalio. Sunkiasvorių mažajame finale lietuvį sustabdė trauma ir galingai imtyniavęs norvegas.
Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse
Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Kovoje dėl bronzos (130 kg svorio kategorija) M.Knystautas susitiko su Oskaru Marviku. Šis startavo sėkmingiau ir pelnė pirmuosius tris taškus. Netrukus O.Marvikas buvo nubaustas už neleistiną veiksmą – 2:3.

Antrajame kėlinuke O.Marvikas parvertė M.Knystautą, paguldė jį ant menčių, o šio veiksmo metu lietuvis patyrė čiurnos traumą ir rankos gestu paprašė nutraukti dvikovą.

Abu imtynininkai – pasaulio čempionatuose pasižymėję atletai. 29-erių lietuvis planetos bronzą iškovojo pernai, o metais jaunesnis O.Marvikas – 2021-aisiais.

Prieš metus Belgrade vykusiame pasaulio čempiontate lietuvio ir norvego keliai buvo susikirtę ketvirtfinalyje. M.Knystautas tuomet dominavo ir eliminavo varžovą rezultatu 5:1.

Traumos stabdė ir kitus Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovus.

Justas Petravičius (60 kg) dominavo aštuntfinalio akistatoje su kroatu Mihaelu Beseniciu, tačiau paguldęs varžovą ant menčių, tauragiškis nuo kilimo nulipo lėtai krypuodamas.

Pergalingos dvikovos antroje dalyje metu Justas galimai patyrė dubens traumą. Būtent už dubens atletas griebėsi stovimoje padėtyje. Tuo metu kontakto su varžovu nebuvo.

Dėl patiriamo skausmo Justo Petravičiaus treneriai Mindaugas Ežerskis ir Aleksandras Kazakevičius atsisakė savo auklėtinio ketvirtfinalio kovos su armėnu Gevorgu Gharibyanu.

Aštuntfinalio dvikovoje Kristupas Šleiva (iki 72 kg) akistatoje prieš du metus Serbijai atstovaujantį iranietį Ali Arsalaną taip pat patyrė traumą, greičiausiai – alkūnės.

Esant rezultatui 0:5 Kristupas parteryje akivazdžiai nesipriešino varžovo atliekamiems ridenimams ir pakilo prilaikydamas alkūnę.

Zagrebe kovą dėl bronzos paguodos turnyre baigė Paulius Galkinas, imtyniavęs svorio kategorijoje iki 77 kg.

Jis rezultatu 0:9 nusileido pasaulio U23 vicečempionui bei triskart Europos jaunimo čempionui Alexandrinui Gutu iš Moldavijos.

Mindaugo Venckaičio (97 kg) dvikova su Tyrone Sterkenburgu gniaužė kvapą, tačiau pergale džiaugėsi olandas.

Antrame kėlinuke minimaliai 3:2 pirmavo Mindaugas Venckaitis ir, nepaisant abiejų atletų aktyvumo, teisėjai įžvelgė nepakankamas Mindaugo pastangas bei padovanojo tašką olandui.

Per likusį laiką M.Venckaitis mėgino iškovoti bent tašką, bet nepavyko. Esant rezultatui 3:3, pergalė skirta olandui pagal papildomus kriterijjus – šiuo atveju T.Sterkenburgo pergalę lėmė paskutinis iškovotas balas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas