Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Merginą nokautavusį vyrą pažįstantis tituluotas atletas: „Jis atrodė normalus žmogus“

Kalėdos bėga nesmagiai dziudo sporto atstovams. Prieš daugiau nei šimtą metų Japonijoje atsiradusio sporto žmones apėmė svetimos gėdos jausmas, kai mergina Kalėdų rytą patalpino įrašą, kuriame matyti, kaip buvęs dziudo kovotojas Ignas Mečajus partrenkia ją smūgiu į veidą.
Moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu
Moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu / „Facebook“ nuotr.

Mariui Paškevičiui ne kartą teko grumtis su I.Mečajumi.

Dziudo kovotojai yra skirtingų kartų, bet tos pačios svorio kategorijos (virš 100 kg), tad jų keliai susikirsdavo ant tatamio.

„Buvo gabus atletas. Nors neteko draugauti, bet pažinojau – jis atrodė normalus žmogus“, – sakė 39 metų M.Paškevičius.

Pasaulio dziudo čempionato prizininką dabar lydi svetimos gėdos jausmas dėl socialiniame tinkle per Kalėdas paplitusio vaizdo.

Jis teigia, kad nedaug žino apie įvykio aplinkybes ir jos nėra aiškios, nes įrašą patalpinusi Gabrielė Kaitė ir I.Mečajus apsitvėrė tylos mūru po merginos įrašo feisbuko asmeninėje paskyroje.

Bet vaizdo įraše 20-mečio vyro atliktas veiksmas verčia raudonuoti ir kitus, pasirinkusius sportą, kuriame pagarba, emocijų valdymas, geros manieros yra dar svarbesnės vertybės už fizines savybes.

„Tai, kas matyti įraše, – faktas, kad tai nemalonu visam dziudo pasauliui, – pabrėžė M.Paškevičius. – Bet kokios kalbos apie dziudo atstovą, kuris panaudojo jėgą ne ten, kur reikia, visada garbės nedaro ir liūdina.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius

20-metis I.Mečajus buvo vienas iš treniruočių partnerių M.Paškevičiui, kuris sporto pasaulyje yra užsitarnavęs puikią reputaciją ir yra pernai įkurtos sportininkų asociacijos vienas lyderių.

„Jis buvo rinktinėje, teikė vilčių. Jis kovojo mano svorio kategorijoje. Tekdavo pasigrumti, kai dar kovojo.

Norėjo kažko siekti, bet pastaraisiais metais dingo iš dziudo pasaulio, – pasakojo M.Paškevičius. – Matydavau kartais feisbuke, kad jis boksuojasi. Bet ką veikia tiksliai – nežinau. Pas mus sportininkai pabando save aukštame lygyje, o jei nepavyksta, visi kažkur dingsta – nueina į kitus sportus arba pradeda dirbti.

Tikėjausi, kad jis kažką dirba. Nes buvo dingęs.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Marius Paškevičius

M.Paškevičius nėra tikras, bet svarstė, kad galbūt ir tas smūgis, kokių nebūna imtynių veiksmais paremtame dziudo sporte, atėjo iš naujo I.Mečajaus pasaulio.

„Tas veiksmas kaip ir nesusijęs su dziudo, juo labiau, kad jis išėjęs iš dziudo ir kažkur boksuojasi. Nežinau, gal to įtaka ar kitos aplinkybės“, – kalbėjo M.Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas