Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Muhammado Ali sveikata kursto kalbas: jo brolis teigia, kad boksininkas miršta, o duktė sako, jog tėvas jaučiasi puikiai

„Muhammadas Ali yra silpnas, serga mirtina liga ir baisiausia žinia – jis miršta“, – teigė bokso legendos M.Ali brolis Rahmanas Ali „Daily Mail“ internetiniam portalui. Boksininko duktė šią informaciją kategoriškai neigia.
Muhammadas Ali
Muhammadas Ali / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Dukra Mirtis Boksas

Rahmanas Ali pranešė, kad jo brolis 71-erių buvęs olimpinis čempionas bei sunkaus svorio pasaulio čempionas M.Ali jau nebepažįsta jo ir nekalba. M.Ali nuo 1982-ųjų serga Parkinsono liga.

Pradėjęs kalbėti apie brolį, R.Ali pranešė itin skaudžią žinią: „Jam liko gyventi galbūt pora mėnesių, o gal tik pora dienų. Aš abejoju, kad jam pasiseks išgyventi šią vasarą. Bet... Viskas Viešpaties rankose“.

Boksininko žmona, su kurios pagalba M.Ali dalyvavo 2012-ųjų Londono žaidynių atidarymo iškilmėse, neleidžia giminių arčiau sunkiai sergančio vyro ir atsisako komentuoti M.Ali sveikatos būklę.

„Kad ir kas ką besakytų, tačiau Ali yra amžinas. Jo vardas liks visų atmintyje“, – aiškino Rahmanas. Kaip pasakojo M.Ali brolis, jis dar prieš sveikatos pablogėjimą pareiškė, kad ant savo antkapio norėtų matyti parašytus Martino Lutherio Kingo ištartus žodžius: „Aš stengiausi aprengti nuogus, aš bandžiau pamaitinti badaujančius“.

Tiesa, boksininko duktė May May kategoriškai neigia informaciją apie tėvo sveikatos būklę. Ji sako, kad kalbėjosi su tėvu sekmadienį telefonu ir jis jaučiasi puikiai. „Twitter“ tinkle buvo išplatinta nuotrauka, kurioje jis džiaugiasi stebėdamas beisbolo supertaurės varžybas. Boksininko duktė teigia, kad nuolatos pasirodo gandų apie jos tėvo būklę, tačiau jie neatitinka tiesos. 

Legendinis boksininkas M.Ali, 1960 metais olimpinėse žaidynėse pusiau sunkaus svorio kategorijoje iškovojęs auksą, triskart tapęs profesionalų pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu, gimė 1942 metais sausio 17 dieną Konektikuto valstijoje.

1962 m. atsisakė tikrojo vardo – Cassius Clay'us, įstojo į „Juodųjų musulmonų“ sektą ir pasivadino Muhammadu Ali.

Už atsisakymą kariauti kariuomenėje Vietname 1967 m. M.Ali atimtas pasaulio čempiono titulas ir paskirta bausmė – 5 metai kalėjimo. Po 3 metų pateikus daugybę apeliacijų iš kalėjimo buvo paleistas ir 1970 m. grįžo į ringą.

1971 m. čempionu netapo, nes pralaimėjo Joe Frazieriui.

Čempiono titulą susigrąžino 1974 m. nugalėjęs George'ą Foremaną sunkiasvorių čempionate. Po varžybų „Ring“ žurnale paskelbtas metų kovotoju. 1974 m. susitiko kovoje su J.Frazieriu, kurį nokautavo 14 raunde. Savo titulą sėkmingai apgynė iki 1978 m.

Tų metų kovą pralaimėjo Leonui Spinksui, kuris dalyvavo tik 8 profesionalioje kovoje. Tačiau atsakomajame susitikime L.Spinksas buvo nugalėtas ir M.Ali paskelbtas čempionu.

1979 m. birželio 27 d. M.Ali oficialiai paskelbė, kad pasitraukia iš bokso arenos. Tačiau po metų, 1980 m. spalio 2 d. dar kartą pasirodė ringe, bet pralaimėjo Lariui Holmsui.

Nepaisydamas pralaimėjimo ir prastos sveikatos, M.Ali 1981 m. spalio 11 d. dar kartą pasirodė arenoje ir vėl pralaimėjo 12 metų jaunesniam boksininkui Trevorui Berbikui. Nuo to laiko M.Ali paliko boksą. Jo karjeroje: 56 laimėtos kovos (iš jų 37 nokautai) ir 5 pralaimėjimai (iš jų 1 nokautas).

VIDEO: Muhammado Ali kovos

1982 m. M.Ali medikai nustatė vegetacinį nervų sistemos susirgimą – Parkinsono ligą (manoma, kad tai dėl bokso). 

1985 m. jis buvo pakviestas vesti derybas dėl pagrobtų amerikiečių Libane.

1996 m. Atlantoje vykusiose vasaros olimpinėse žaidynėse suteikta garbė uždegti Olimpinę ugnį. Per šias olimpines žaidynes jam buvo įteiktas olimpinis aukso medalis už tą pirmąjį, kurį čempionas įmetė į Ohajo upę.

M.Ali dukra Laila Ali taip pat tapo boksininke, 1999 m. pateikė staigmeną nugalėjusi rimtas priešininkes ir taip paneigė tėvo žodžius, kad moterys negali būti boksininkės, nes nesutvertos smūgiams į krūtinę ir į veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas