Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujos dopingo aukos: praleisti Rio gresia ir Rusijos imtynininkams

Rusijos dopingo skandalas nė neketina nurimti. Kaip praneša „Reuters“, pasekti Rusijos lengvaatlečių pėdomis gali tekti ir imtynininkams – jiems gresia netekti teisės varžytis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Šalies sporto ministras Vitalijus Mutko pasirengęs trauktis iš posto.
Imtynės
Imtynės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Vidinis tyrimas Rusijos imtynių federacijoje (WFR) atskleidė daug dopingo atvejų – tai patvirtino WFR prezidentas Michailas Mamiašvilis.

Informacija paskelbta praėjus vos dienai, kai keturi iki šiol neįvardyti Rusijos lengvaatlečiai pagauti vartoję mildronatą. Preparatą, kuris Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) uždraustas nuo sausio 1-osios ir kurį vartojo Julija Jefimova ir Marija Šarapova.

M.Mamiašvilis pripažino dviejų imtynininkų pagavimą vartojant mildronatą. Tai 2014 metų pasaulio vicečempionas Jevgenijus Salejevas ir 2015 metų pasaulio taurės vicečempionas Sergejus Semenovas.

Nors viešai prakalbta tik apie du atvejus, pats M.Mamiašvilis pripažino, kad dopingas tarp imtynininkų itin paplitęs: „Yra dešimtys teigiamų dopingo testų, visų psichologinė būklė dabar labai bloga.“

R-Sport praneša, kad visi dopingo atvejai yra vyrų sportininkų. 

„Gali būti, kad į olimpiadą nevažiuos nė vienas iš mūsų“, – naujienų agentūra TASS cituoja M.Mamiašvilį.

Kaip teigia R-Sport, nuo metų pradžios Rusijoje jau pagauta virš 40-ies mildronatą vartojusių sportininkų. tai dešimties sporto šakų atstovai.

Apie savo pasirengimą trauktis iš pareigų viešai pareiškė Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, tačiau prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad ministras ir toliau esi savo pareigas. Jis sporto ministru dirba aštuonerius metus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas