Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinių čempionų kova dėl titulo baigėsi liaupsėmis ukrainiečiui ir abejonėmis kubiečio sąžiningumu

Šeštadienį „Madison Square Garden“ arenoje Niujorke, JAV, dėl WBO čempiono titulo (iki 59 kg) susikovė du olimpiniai čempionai – ukrainietis Vasilijus Lomačenka ir Guillermo Rigondeauxas iš Kubos.
Vasilijus Lomačenka prieš Guillermo Rigondeauxą
Vasilijus Lomačenka prieš Guillermo Rigondeauxą / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

Titulas liko ant ukrainiečio juosmens, mat šeštame raunde G.Rigondeauxas dėl rankos traumos nusprendė netęsti kovos. Taip 37-erių kubietis įsirašė pirmą pralaimėjimą profesionalo karjeroje (17-1-1).

29-erių metų V.Lomačenka (10-1-0) dominavo ringe ir dar iki varžovo pasitraukimo spėjo įtikinti savo pranašumu.

Ukrainietis atliko beveik keturis kartus daugiau smūgių (55, G.Rigondeauxas – 15), o po kovos „Twitter“ tinkle pasipylė spėliojimai, kad kubietis pasitraukė ne dėl traumos, o supratęs, jog neturi šansų laimėti.

Kubietis tapo antruoju pasaulinės klasės boksininku, kuris pasitraukė iš kovos su V.Lomačenka. 2016 metais tą patį padarė ir Nicholas Waltersas.

Pranešta, kad G.Rigondeauxui įtariamas rankos kaulo skilimas.

„Aš pralaimėjau. Pripažįstu tai. Bet pralaimėjau dėl rankos, – po kovos kalbėjo Kubos boksininkas. – Jis labai techniškas ir greitas, tiesiog sprogstantis. Aš ketinu sugrįžti ir kautis su bet kuriuo varžovu“.

Ukrainietį gyrė ne tik internautai ir neutralūs bokso specialistai, bet ir G.Rigondeauxo vadybininkas Dino Duva.

„V.Lomačenko taip išveda iš kantrybės savo varžovus, kad šie nežino, ką daryti. Neįtikėtina, ką šis vaikinas gali. Labai gaila, kad Rigo susižeidė. Kai kauniesi su vaikinu, kaip šis, tavo pagrindinis ginklas negali nefunkcionuoti“, – teigė D.Duva.

„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lomačenka
„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lomačenka

„Top Rank“ agentūros vadybininkas Bobas Arumas, dabar atstovaujantis ukrainiečiui, o iki 2014 metų dirbęs su G.Rigondeauxu, netiki, kad kubietis pasitraukė dėl traumos.

„Kada jis patyrė tą traumą? Aš net nemačiau jo rimto smūgio. Kur jis ją susižeidė? Persirengimo kambary?“, – kalbėjo B.Arumas.

VIDEO: Vasyl Lomachenko vs Guillermo Rigondeaux Full Fight HD

V.Lomačenko pernelyg nesidžiaugė pergale. „Tai nėra didelė pergalė, nes G.Rigondeauxas paprastai kovoja žemesnėje svorio kategorijoje. Jam tai buvo neįprasta. Bet, žinoma, jis yra pasaulinės klasės boksininkas“.

Ukrainietis laimėjo 9-ą kartą iš eilės ir meksikietis Orlando Salido lieka vieninteliu, sugebėjusiu įveikti V.Lomačenką profesionalų ringe.

V.Lomačenka olimpiniu čempionu tapo 2008 ir 2012 metais. G.Rigondeauxas olimpinėse žaidynėse triumfavo 2004 ir 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas