Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagerbti pirmųjų jaunių olimpinių žaidynių nugalėtojai bei prizininkai (nuotraukos)

Trečiadienį Vilniuje, „Karolinos“ viešbučio konferencijų centro didžiojoje salėje, pagerbti ir apdovanoti pirmųjų jaunimo olimpinių žaidynių Singapūre medalininkai, jų pirmieji ir dabartiniai treneriai, medikai, federacijų vadovai ir visi kiti, kas prisidėjo prie Lietuvos sportininkų sėkmingo pasirodymo Singapūre.
Pagerbimo akimirka
LTOK prezidentas A.Poviliūnas sveikina Singapūro jaunimo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoją L.Kontrimavičių (iš kairės) ir čempionus E.Petrauską, R.Kuncaitį ir R.Maščinską. / A.Pliadžio/Sportas.info nuotr.

Žiūrėdami apie žaidynes sukurtą filmą gausiai susirinkę šventinio renginio dalyviai prisiminė sportio kovas ir šaunias lietuvių pergales.

Pirmasis sveikinimo žodį tarė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. „Jūsų prioritetatai – mokslas ir sportas“, – sakė LTOK prezidentas.

Šiose iškilmėse dalyvavo Seimo pirmininkės pavaduotoja Virginija Baltraitienė, Švietimo ir mokslo ministerijos vyriausiasis patarėjas Alvydas Puodžiukas, šios ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktoriaus pavaduotojas Rolandas Zuoza, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos sporto organizacijų, federacijų vadovai, miestų ir rajonų, kurių sportininkai sėkmingai pasirodė Singapūre, sporto skyrių, sporto mokyklų, sporto centrų vadovai, gausus būrys žurnalistų.

Plojimų sulaukė Lietuvos televizijos operatoriaus Stasio Petkaus ir žurnalistės Gintarės Grikštaitės sukurtas filmas „Singapūras: didžiojo olimpo link“.

Sveikinimų ir apdovanojimų maratoną pradėjo Seimo vicepirmininkė V.Baltraitienė. Ji ne tik gražiais žodžiais pasveikino mūsų šauniuosius sportininkus, laimėjusius medalius, jų trenerius, misijos vadovus, bet ir apdovanojo juos Seimo medaliais.

„Nespėjame džiaugtis sportininkų pasiekimais. Yra nuostabaus darbo sistema, yra talentingų sportininkų ir jų trenerių“, – sakė V.Baltraitienė.
 

Švietimo ir mokslo ministerijos vyriausiasis patarėjas A.Puodžiukas įteikė ministro padėkas.

Sveikinimo žodį tarė KKSD generalinis direktorius K.Rimšelis. Kūno kultūros ir sporto departamentas Singapūro laureatus jau apdovanojo anksčiau.

„Galėčiau dar kartą dėkoti ir apdovanoti. Mūsų sportininkai griauna planavimo tradicijas. Neplanuokime ir nugalėkime“, – sakė K.Rimšelis.

Daugiausia prizų ir padėkų įteikė LTOK prezidentas A.Poviliūnas. Žaidynių čempionai Rolandas Maščinskas, Ričardas Kuncaitis, Evaldas Petrauskas bei bronzos medalių laimėtojai Laura Naginskaitė ir Lukas Kontrimavičius buvo apdovanoti originaliais Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prizais bei piniginiais prizais. Prizai įteikti jų pirmiesiems ir dabartiniams treneriams.

LTOK prizais A.Poviliūnas taip pat apdovanojo visus į geriausiųjų aštuntukus patekusius sportininkus bei jų trenerius. LTOK padėkos įteiktos medikams, miestų ir rajonų sporto skyrių ir centrų bei federacijų vadovams, Lietuvos olimpiniam sporto centrui.

Lietuvos radijo ir televizijos atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius medalininkams ir jų treneriams įteikė neseniai matyto filmo apie Singapūrą kopijas.
 

Sportines kovas I jaunimo olimpinėse žaidynėse prisiminė LTOK viceprezidentas Lietuvos delegacijos Singapūre vadovas Algirdas Raslanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas