Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 08 13 /14:39

Pasaulio jaunimo imtynių čempionatas: Kristupas Šleiva liko be medalių, Romas Fridrikas krito ketvirtfinalyje

Sofijoje vykstančiame pasaulio jaunimo čempionate Kristupas Šleiva jau nebeturi galimybių pasipuošti medaliu, o ketvirtfinalyje pralaimėjęs Romas Fridrikas turi laukti varžovų malonės.
Romas Fridrikas
Romas Fridrikas / imtynes.lt nuotr.

Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis R.Fridrikas pirmoje imtyje jau pirmame kėlinuke aiškia persvara 8:0 nugalėjo Praveeną Dagarą iš Indijos.

Aštuntfinalyje R.Fridriko varžovu buvo 2010 metų Europos jaunių čempionas 20-metis ukrainietis Samiras Vološaninas, šešioliktfinalyje 5:4 privertęs pasiduoti vienmetį estą Elarį Piksarą. Po atkaklios kovos lietuviui pavyko įrodyti savo pranašumą – 2:1 (1:0, 1:1).

Ketvirtfinalyje trenerių Olego Antoščekovo ir Vitalijaus Nagovicino auklėtinis lietuvis 4:8 turėjo pripažinti į pusfinalį iškopusio 20-mečio austro Danielio Gastlo pranašumą.

Iki dvikovos su R.Fridriku Austrijos imtynininkas šešioliktfinalyje 9:0 iš kovos eliminavo Kimą Seungjuną iš Pietų Korėjos, o aštuntfinalyje papildomais taškais (3:1) privertė pasiduoti Europos jaunimo vicečempioną vengrą Zsoltą Toroką.

Jei pusfinalyje D.Gastlui pavyks nugalėti uzbeką Džachongirą Turdijevą, tuomet buvęs visaginietis R.Fridrikas turės galimybę kovoti dėl bronzos apdovanojimo paguodos varžybose. Uzbekistano imtynininkas pirmenybėse jau įveikė vokietį (1/16 finalo), norvegą (aštuntfinalis) bei lenką (ketvirtfinalis).

Svorio kategorijoje iki 50 kilogramų K.Šleiva susitiko su Rusijos atletu Džangaru Bačajevu.

Lietuvis kiek aktyviau pradėjo kovą – 25 sek. jo mėginimą praeiti į liemenį atmušė rusas. Netrukus varžovas perėmė iniciatyvą ir atliko panerimą po ranka (34 sek.), nubloškimą ir ridenimą. Tą patį veiksmą – panerimą rusas pakartojo prasidėjus antrai minutei (1.06 min.). Rezultatas tapo 0:7 – šios persvaros pakako, kad nugalėtoju būtų paskelbtas atletas iš Rusijos.

Dabar K.Šleivai reikėjo tikėtis, kad rusas prasiskins kelią iki finalo ir ištrauks jį į paguodos turnyrą, kur galės kovoti dėl bronzos.

Tačiau ketvirtfinalyje Z.Dunkanajevas varžovą iš Rusijos sutriuškino 12:4 (2:4, 10:0), žengė į pusfinalį bei palaidojo lietuvio viltis kovoti paguodos varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas