Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patvirtinimo dėl kovos su pasaulio čempionu sulaukęs E.Stanionis: „Parodysiu jam“

Visaip išsisukti nuo kovos su WBA pasaulio reitingo lyderiu Eimantu Stanioniu bandęs kubietis Yordenis Ugas galiausiai buvo priverstas nusileisti. Oficialiai patvirtinta, kad dabartinis WBA „super“ pasaulio čempionas lips į ringą kartu su lietuviu ir gins savo titulą pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 66,7 kg).
Yordenis Ugas ir Eimantas Stanionis
Yordenis Ugas ir Eimantas Stanionis / „Scanpix“ ir PBC nuotr.

35-erių Y.Ugasas, po pergalės prieš Filipinų bokso legendą Manny Pacquiao, vylėsi susikauti su IBF ir WBC organizacijų pasaulio čempionu amerikiečiu Errolu Spence‘u jaunesniuoju, bet WBA organizacija jam pirmiausia liepė atlaikyti E.Stanionio smūgių jėgą.

Tiesa, susitarti boksininkams dėl kovos per numatytas 30 dienų nepavyko. Praėjusį mėnesį duodamas interviu 15min E.Stanionis varžovo pageidavimus vadino išsisukinėjimais.

Boksininkams nesusitariant, gruodžio 10 dieną turėjo būti surengtas aukcionas, kuriame būtų parduotos teisės į šią kovą. Vis dėlto paskutinę akimirką susitarimas buvo pasiektas ir aukcioną teko atšaukti.

„Mano kita kova bus prieš Yordenį Ugasą dėl WBA pasaulio čempiono diržo. Kovos datos oficialios nėra, bet, manau, kad ji turėtų įvykti kovo arba balandžio mėnesį“, – feisbuke džiaugėsi pats E.Stanionis.

Jis nepamiršo ir Y.Ugaso įžeidinėjimų, esą profesionalų ringe dar nė karto nenugalėtas lietuvis, kuris yra WBA organizacijos pasaulio reitingo lyderis savo svorio kategorijoje, dar nieko nėra įrodęs.

„Jis sakė, kad aš nieko neparodžiau per savo 14 kovų, tai parodysiu jam per mūsų kovą“, – tvirtai pridūrė lietuvis.

E.Stanionio ir Y.Ugaso dvikovos nugalėtojas vėliau lips į ringą su rusu Radžabu Butajevu, kuriam priklauso WBA organizacijos „pasaulio“ diržas. Po šios kovos WBA panaikins sumaištį pusvidutinio svorio kategorijoje – iš dviejų diržų liks tik vienas.

„Scanpix“/AP nuotr./Yordenis Ugas nugalėjo Manny Pacquiao.
„Scanpix“/AP nuotr./Yordenis Ugas nugalėjo Manny Pacquiao.

35-erių Y.Ugas yra tapęs 2008-ųjų olimpinių žaidynių Pekine prizininku, o profesionalų ringe yra iškovojęs 27 pergales (12 iš jų – nokautu) bei patyręs 4 pralaimėjimus.

27-erių E.Stanionio sąskaitoje – Europos čempiono titulas 2015-aisiais, o profesionalų ringe – 13 pergalių (9 iš jų – nokautu) ir nė vieno pralaimėjimo. 14-oji lietuvio kova buvo nutraukta susižeidus varžovui ir nepaskelbus nugalėtojo.

Nugalėjęs Y.Ugasą E.Stanionis taptų pirmuoju pasaulyje profesionalų bokso čempionu iš Lietuvos. Per žingsnį nuo šio pasiekimo pernai lapkritį buvo kitas lietuvis Egidijus Kavaliauskas, lemiamoje kovoje nusileidęs JAV bokso žvaigždei Terence‘ui Crawfordui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas