Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per 20 sek. kartvelę „suraičiusi“ J.Stoliarenko paaiškino, kodėl jos kovos trunka taip trumpai

„Ilgiau batus auniesi, nei kovoji“, – taip po šeštadienį 20 sek. trukusios dvikovos šmaikštavo Julijos Stoliarenko aplinkos žmonės, kai ši, prieš atsiduodama žiniasklaidos ir gerbėjų būriui, ant šąlančių pėdų avėsi sportbačius. Duodama interviu MMA kovotoja prisipažino – rasti varžovę yra itin sunku. Jei kokia sutinka, tai vėliau, išanalizavusi Julijos kovų įrašus, atsisako, – per daug pajėgi.
KOK'80 Wolrd series 2019 Vilnius
KOK'80 Wolrd series 2019 Vilnius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

J.Stoliarenko tikėjosi, kad šįkart viskas bus kitaip. Lapkričio 16 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje ji turėjo susikauti su pajėgesne, galbūt net sau verta, varžove – dziudo ir sambo meistre Daria Regil iš Ukrainos. Tačiau ši galiausiai nepasirodė – būdama pareigūne, strigo pasienyje. Struktūrų darbuotojams išvykti iš šalies ir apsilankyti užsienio valstybėje nėra lengva. Julija atskleidė, kad varžovės treneriai netgi tikino turį šį faktą įrodantį vaizdo įrašą, kitaip būtų galima spekuliuoti, kad ir dziudo bei sambo meistrė paskutinę akimirką pabūgo stoti prieš Lietuvos kovotoją.

Irmanto Siderevičiaus nuotr./Julija Stoliarenko
Irmanto Siderevičiaus nuotr./Julija Stoliarenko

Galiausiai ringe prieš ją atsidūrė Mariam Tatunashvili iš Sakartvelo. Pasipriešinti galingai J.Stoliarenko jai nepavyko – po 20-ties sekundžių dėl skausmingo laužimo veiksmo jau teko tapšnoti delnu ir pasiduodi.

Nėra sunku kovoti, yra sunku pasiruošti kovai.

Po dvikovos Lietuvos kovotoja dėkojo kartvelei, kad ši taip greitai apsisprendė ir atvyko. Kitaip visas jos sunkus, ypač psichologiškai, pasiruošimas kovai būtų nuėjęs veltui.

„Visad sakau, nėra sunku kovoti, yra sunku pasiruošti kovai. Pasiruošimas pastarajai buvo labai, labai sunkus, nes neseniai turėjau dvi kovas per 10 dienų. Mano fizinio pasirengimo treneriui Jonui Čižauskui buvo labai sunku paruošti mano kūną, kuris buvo įkritęs į duobę. Ir vėl jį kelti į geriausią formą buvo labai sunku. Treneriui ir buvo daug darbo, nes reikėjo reguliuoti krūvius, kad kūnas nepalūžtų“, – kaip jautėsi prieš dvikovą, atskleidė J.Stoliarenko.

Kas atsilaikys prieš Juliją bent minutę? Tokios žaibiškos pergalės J.Stoliarenko – įprastas reiškinys. Prieš tai vykusi lietuvės dvikova baigėsi po 19 sek. Paklausta, kodėl didžioji dalis jos mūšių ringe trunka taip trumpai, ji paaiškino, kad tai – ir dalis taktikos.

„Europoje labai geros smūgiuotojos. Aš savęs nenuvertinu, taip pat galėčiau stovėti ir apylygiai smūgiuoti, jei ne geriau. Bet kam man eiti pagal priešininkių taisykles, jei turiu dar vieną pagrindą – brazilų jiu jitsu? Europoje tikrai nėra daug merginų, kurios aukštame lygyje kovoja parteryje ir dar papildomai kaunasi MMA, o tai – pagrindinė mano sritis. Jaučiu privalumą, tad kai yra galimybė, griebiu viską į savo rankas.

Taip, tai yra taktika, bet mes visuomet ruošiamės kovoti visus raundus. Ukrainietė būtų buvusi universalesnė partnerė, todėl maniau, kad su ja kova truktų ilgiau. Ar nuobodu taip greitai užbaigti kovą? Nenuobodu, patinka, viskas gerai. Mėgaujuosi pačiu procesu. Patinka treniruotis, patinka kovoti“, – šyptelėjo kovotoja.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Julija Stoliarenko
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Julija Stoliarenko

Pastarąjį kartą ji kovos anksčiau laiko nebaigė tik prieš metus – UFC turnyre Las Vegase.

„Sutikite, kova toks dalykas, kuris turi baigtis. Žmonės turi sužinoti, kas yra geresnis. Jei kova baigiasi taškais, nelaikau jos tikra kova, o laimėtojo – tikru nugalėtoju. Kad baksnojai daugiau ar atsisėdai ant žmogaus ir nieko nedarei. Neužbaigei kovos – koks tu nugalėtojas? Pergalės teisėjų sprendimu aš nepripažįstu. Tiesiog. Einu arba mirt, arba nužudyti“, – rėžė J.Stoliarenko, visas 8 savo profesionalias MMA kovas, kurių metu šventė pergalę, baigusi anksčiau laiko.

Kova toks dalykas, kuris turi baigtis. Žmonės turi sužinoti, kas yra geresnis.

Tiesa, kovotoja prisipažino savo tikslų dar nepasiekusi, ir dėkojo KOK bušido turnyro organizatoriams, kad jie padėjo itin sunkiu jai metu.

„Labai sunkiai gaudavau kovas. Kovodavau vos po dukart per metus. Niekas nenorėjo kviesti į užsienį kovoti merginos iš Lietuvos. Ypač, jei pamatydavo, kad aš kiek pajėgesnė esu. Iškart atmesdavo. Bušido federacija labai padėjo sukaupti patirtį, per ją išvažiavau į Japoniją, kur įgijau reikiamos patirties – ten vyko kovos, kurios įeina į pagrindinį „record'ą“. Įgūdžių niekad netrūko, bet trūko to pačio kovos jausmo.

Tik išvažiavus į Japoniją pradėjau nuolat kovoti: per metus – 7 kovos. Pernai turėjau 6. Dabar jau lengviau, nes moterų sportas populiarėja, ypač MMA. Didelį postūmį suteikė Rose Namajunas. Nepamirškim, Lietuva yra maža šalis – čia viskas vėliau ateina. Tikiuosi, tas lūžis jau įvyko“, – sunkų kelią nupasakojo J.Stoliarenko.

Ji pasidžiaugė jaučianti stiprų palaikymą iš merginų pusės. Džiugina kovotoją ir tai, kad jų vis daugiau ateina į šį sportą. Vis dėlto surasti varžovę J.Stoliarenko iki šiol lieka sunkiu uždaviniu: vieną dieną sutinka, o vėliau, išanalizavę Julijos kovų įrašus, atsisako lipti į ringą.

„Gal nenori rizikuoti savo karjera. MMA pasaulyje labai svarbus „record'as“. Jei tu laimi – reitingas šoka į viršų, bet jei pralaimi – žemai krenti“, – paaiškino J.Stoliarenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas