Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirma dziudo atstovė olimpiadoje Santa Pakenytė: „Esu nusiteikusi – reikia kovoti!“

Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė penktadienį žengs ant Rio de Žaneiro olimpinio tatamio. Moterų svorio kategorijoje virš 78 kg aštuntfinalyje lietuvė kovos su Japonijos atstove Kanae Yamabe. Universiados prizininke 2015 metais tapusi 24-erių imtynininkė į Rio atvyko išmokusi labai svarbų dalyką – nusiraminti prieš svarbų startą.
Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė atvyko į Rio
Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė atvyko į Rio / Alfredo Pliadžio nuotr.

Žavi mergina teigia jau įvykdžiusi savo svajonę – pateko į olimpines žaidynes, tad stengiasi negalvoti apie vietą, kurią čia užims.

Kovinių sporto šakų varžybos olimpiadoje – negailestingos. Pralaimėk pirmąją kovą, ir tavo žaidynės baigiasi jau pirmąją dieną. Dziudo varžybos vienoje svorio kategorijoje vieną dieną ir tevyks. Penktadienį ryte pradėjusi varžybas, net ir pergalių atveju S.Pakenytė vakare jau žinos, kurią vietą užėmė.

„Aš atvažiavau čia kovoti, žinau, ko atvažiavau. Dalyvausiu čia kaip visi sportininkai, atstovausiu savo sporto šakai. Atiduosiu visas jėgas, visą save.

Mano pirmoji mintis buvo įgyvendinti svajonę ir patekti į olimpines žaidynes. Aš tai padariau ir tai mano didžiausias pasiekimas. Visada norisi daugiau, norėtųsi medalio – kaip ir kiekvienam sportininkui. Bet ar jis bus, nežinau“, likus dviems dienoms iki starto kalbėjo Santa.

Į Rio ji atvyko jau turėdama didelių varžybų patirties. 2013 m. ji dalyvavo pasaulio studentų Universiadoje, o pernai – Europos žaidynėse Baku. Kovotoja teigė, kad pastaraisiais metasi išmoko labai svarbaus dalyko – nesijaudinti ir užmigti prieš varžybas.

Dalyvausiu čia kaip visi sportininkai, atstovausiu savo sporto šakai. Atiduosiu visas jėgas, visą save.

„Kas keisčiausia, neturiu jokių minčių. Labai gerai jaučiuosi, nei jaudulio, nieko. Net pati stebiuosi, kad man taip. Man būdavo labai sunku susitvarkyti su emocijomis ir jauduliu. Pastaruoju metu jau viskas gerai“, – pasakojo S.Pakenytė

Pasiekti to dziudo imtynininkei padėjo sporto psichologė Aistė Žemaitytė.

„Anksčiau ir sunku užmigti būdavo, o dabar nieko. Matysiu, kaip bus varžybų dieną. Jaučiu, kad bus jauduliukas“, – sakė kovotoja.

Rio jai teko ieškoti sparingo partnerės treniruotėms. Iš pradžių juo buvo sportininkės daktaras Kęstutis Laurinskas. Jam ne kartą teko treniruotėse „atstovėti“ prieš sportininkę.

Varžybas Rio dziudo kovotojai penktadienį pradės 10 valandą ryte Rio laiku (16 val. Lietuvos laiku). Lietuvės kova tvarkaraštyje įrašyta 16-uoju numeriu. Viena kova trunka apie penkias minutes.

Pirmoje kovoje S.Pakenytės laukia tituluota Japonijos imtynininkė Kanae Yamabe. Ji 2015 metų pasaulio čempionate pelnė bronzos medalį.

„Kai nuvažiuoji į paprastus turnyrus, gali pagalvoti, kad nenorėčiau su kažkuo susitikti. Tokio masto varžybose, kur visos stipriausios, apie tai negalvoji. Esu nusiteikusi – reikia kovoti!“ – užtikrino S.Pakenytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas