Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praėjus 30 metų – M.Tysonui pateikti dar vieni kaltinimai išprievartavimu

Legendinį boksininką Mike'ą Tysoną vis vejasi praeities šmėklos. Šį mėnesį Niujorke viena moteris pateikė ieškinį, buvusį sunkiasvorių čempioną kaltindama išprievartavus ją dešimtojo dešimtmečio pradžioje.
Mike'as Tysonas
Mike'as Tysonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Moteris, kuri prašo 5 mln. JAV dolerių žalai atlyginti, teigė, kad M.Tysonas ją išprievartavo limuzine po to, kai jiedu susipažino viename Olbanio, Niujorke, naktinių klubų.

Dėl incidento esą ji patyrė „fizinę, psichologinę ir emocinę žalą“.

Moters pareiškime nenurodoma užpuolimo data, tik teigiama, kad tai įvyko 90-ųjų pradžioje, t. y., maždaug tuo pačiu metu, kai grožio konkurso dalyvė Desiree Washington apkaltino M.Tysonas išprievartavimu Indianapolyje.

1992 m. vasario 10 d. M.Tysonas buvo nuteistas už D.Washington išžaginimą ir kalėjo trejus metus.

Ieškinys Niujorke pateiktas pagal valstijoje įsigaliojusį vadinamąjį „Adult Survivors“ aktą – pagal jį seksualinės prievartos aukoms buvo suteiktas vienerių metų terminas pateikti ieškinį dėl prievartos, įvykdytos prieš daugelį metų ar net dešimtmečių.

Moteris savo pareiškime teigė, kad įlipo į M.Tysono limuziną ir boksininkas iš karto pradėjo ją liesti, bandė pabučiuoti, nurengė ir išprievartavo.

Pranešama, kad moteris, baimindamasi „tolesnės emocinės žalos ir visuomenės pasmerkimo“, siekia išlaikyti savo anonimiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas