Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš A.Lukašenką protestavęs pasaulio čempionas pasodintas į kalėjimą

Daugkartinis WAKO pasaulio ir Europos kikbokso čempionas 36-erių Aleksejus Kudinas artimiausius 2 metus ir 6 mėnesius turės praleisti kalėjime Baltarusijoje.
Aleksejus Kudinas ir lietuvis Tomas Pakutinskas.
Aleksejus Kudinas ir lietuvis Tomas Pakutinskas. / „Instragram“ nuotr.

Pastaraisiais metais mišrių kovos menų (MMA) ringe kovojęs baltarusis buvo apkaltintas dviejų pareigūnų sužalojimu per pernai vykusius protestus prieš neteisėtai išrinktą Aliaksandrą Lukašenką.

Sportininkas savo kaltę neigia. Jis prisipažino smūgiavęs pareigūnams, bet teigia buvęs priverstas panaudoti būtinąją gintį. Dar prieš teismo procesą A.Kudinas atsiprašė sužalotų pareigūnų ir kompensavo jų išlaidas, bet sportininko tai neišgelbėjo.

Anot pranešimų, sulaikant A.Kudiną kovotojas buvo sumuštas, jo krūtinė sužeista guminėmis kulkomis, rankos – ilgą laiką surakintos antrankiais. Medikų pagalbos A.Kudinas sulaukė tik netekęs sąmonės.

Po protestų Baltarusijoje A.Kudinas buvo išvykęs į Rusiją. Europos žmogaus teisių teismas ragino Rusiją neišduoti A.Kudino Minskui, nes ten kovotojui grėstų persekiojimas ir kankinimas, bet rusai teismo nuomonės neklausė. „The Guardian“ teigimu, A.Kudino gabenimas per sieną buvo panašesnis į žmogaus pagrobimą, nei ekstradiciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas