Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pyktį ant teisėjų liejęs Ilias Zouras: tai buvo imtynės, kuriose teisėjai mums užkirto kelią į kitą etapą

Graikijos krepšinio rinktinė sensacingai traukiasi iš olimpinio atrankos turnyro Venesueloje. Kelią olimpinio kelialapio link Iliaso Zouro auklėtiniams užkirto Nigerijos rinktinė. Po mačo spaudos konferencijoje graikų strategą buvo sunku atpažinti – dažniausiai santūrus I.Zouras, liejo pyktį ir plūdo teisėjus.
Graikijos krepšinio rinktinės treneris Ilias Zourosas
Graikijos krepšinio rinktinės treneris Ilias Zourosas

15min.lt primena, kad Nigerijos krepšininkai sensacingą pergalę išplėšė rezultatu 80:79.

Kai Vassilis Spanoulis likus kelioms sekundėms dar spėjo išmesti kamuolį iš trijų taškų zonos,  jo metimą blokavo Derrickas Obasohanas. Po šio mačo užvirė diskusijos – buvo šiame epizode pražanga, ar ne. Graikijos rinktinės strategas I.Zouras buvo įsitikinęs, kad teisėjai neužfiksavo šimtaprocentinės pražangos ir po rungtynių kaltę dėl nesėkmės vertė teisėjams.

Koks čia krepšinis, čia buvo imtynės.

„Mes nusipelnėme šiandien laimėti. Teisėjų darbas buvo apgailėtinas. Kiekvienas mūsų prisilietimas buvo fiksuojamas pražanga. Kaip žaisti tokį krepšinį? Koks čia krepšinis, čia buvo imtynės. Kiekvienas žaidimas du prieš du, kiekvienas kontaktas – pražanga. 

Paskutinį epizodą žiūrėjau bent dešimt kartų ir ten 20 tūkstančių kartų buvo pražanga. Taip nesąžininga. Į kitą etapą pateko komanda, kuri akivaizdžiai prasižengė paskutiniame epizode“, – neviltį liejo I.Zouras. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nigerijos rinktinės triumfas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nigerijos rinktinės triumfas

„Šiandien žaidėme kažką, bet tik ne krepšinį. Tokiame turnyre kaip šis, kuriame rungtynės lemia viską, tokio tragiško teisėjavimo paprasčiausiai negali būti.

Jeigu teisėjavimas būtų buvęs bent šiek tiek geresnis, mes jau būtume kitame etape. Taip, aš prisiimu atsakomybę dėl šio pralaimėjimo, padarėme ne vieną neteisingą sprendimą, bet visas mano pyktis dabar skirtas teisėjams“, – nusivylimo neslėpė graikas.

Pusfinalyje Nigerijos rinktinė susitiks su Rusija, kuri pirmajame ketvirtfinalyje nugalėjo Angolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas