Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Maslobojevas po ilgos pertraukos grįžta į ringą: „Spaudimas bus didelis“

Po daugiau nei metų pertraukos į profesionalų ringą grįžtantis pasaulio kikbokso čempionas Sergejus „Kuvalda“ Maslobojevas jau šį šeštadienį stos į kovą prestižiniame „Glory 78“ turnyre.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Organizatorių nuotr.

„Įdomus ir dvejopas jausmas“, – sako vienas geriausių planetos kovotojų prieš laukiančią dvikovą su Donegi Abena, kuris pasaulio reitinge rikiuojasi dvejomis pozicijomis aukščiau – trečioje vietoje, rašoma pranešime spaudai.

„Iš vienos pusės – labai laukiu momento, kai žengsiu pagaliau į ringą. Iš kitos – nežinau, kaip suvaldyti emocijas, nes po tokios ilgos pertraukos bus didelis psichologinis spaudimas. Stengiuosi dirbti ties tuo, kad viskas būtų gerai ir žiūriu į viską pozityviai“, – kalbėjo vienas geriausių planetos kovotojų.

Varžovas – jaunas ir agresyvus

Nors „Kuvaldos“ varžovas D.Abena patyrė tris pralaimėjimus iš eilės, S.Maslobojevas įsitikinęs, kad iš Surinamo kilęs kovotojas yra itin pavojingas: „Jaunas ir agresyvus. Neaiškiais teisėjų sprendimais jo pergalės buvo atiduotos kitiems kovotojams. Nors, mano manymu, Donegi gerai pasirodydavo.“

Trečioje reitingo vietoje esantis D.Abena nokautu pralaimėjo buvusiam „Glory“ čempionui Alexui Pereirai. Vėliau sekė abejotini teisėjų sprendimai, po kurių teko pripažinti ruso Artiomo Vachitovo ir Luiso Tavareso pranašumą.

Prieš pastarąjį dar vasarą turėjo kovoti S.Maslobojevas, tačiau kovotojui iš Žaliojo Kyšulio salos patyrus traumą, „Glory“ organizacija kovą perleido A.Abenai. Jeigu „Kuvaldos“ ir L.Tavareso kova būtų įvykus, nugalėtojas būtų gavęs galimybę kovoti dėl čempiono titulo.

„Glory“ organizacijos nuotr./Donegi Abena
„Glory“ organizacijos nuotr./Donegi Abena

„Kovose su rusu ir L.Tavaresu, Abena tikrai dominavo. Jis tikrai nėra niekuo prastesnis už tuos kovotojus ir užsitarnavo savo vardą. O per mūsų kovą išsiaiškinsime: ar turėčiau būti jo vietoje, ar ne“, – komentuodamas paskutines varžovo nesėkmes ringe sakė „Kuvalda“.

Psichologinis pasiruošimas – svarbiausias

Po daugiau nei metų į ringą grįžtantis S.Maslobojevas neslepia, kad prieš artėjančią kovą daugiausia dėmesio skyrė psichologiniam pasiruošimui. O tam labiausiai padėjo kokybiškas miegas, poilsis, knygų skaitymas ir meditacija.

„Paskutinę savaitę visiškai atsisakiau darbų ir didžiausią dėmesį skiriu psichologiniam pasiruošimui. Turiu vieną treniruotę į dieną ir, žinoma, „laikau“ tą patį svorį iki varžybų. Prieš tai turėdavau 2-3 treniruotes per dieną. Stengiausi ir darbų neapleisti, tai tarp treniruočių dirbdavau.

Kartais gaudavau 20 minučių pasnausti. Visą laiką stengiausi pamedituoti kiek galima daugiau, nes tai be galo svarbu“, – apie savo rutiną pasakojo pasaulio čempionas, kuris prieš keletą mėnesių pratęsė rėmimo sutartį su „Betsafe“ bendrove.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas

Pasak, vykdančiojo įmonės direktoriaus Aurimo Šilio, bendrovei itin svarbu remti nišines sporto šakas, kurios nepelnytai susilaukia per mažai dėmesio: „Norime ir toliau skirti didelį dėmesį nišinėms sporto šakoms. Sergejus yra pasaulio čempionas ir garsina mūsų šalies vardą. Džiaugiamės pratęsdami rėmimo sutartį ir toliau nusprendėme jį palaikyti svarbiausiose karjeros kovose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas