Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saltų šou po pergalės narve surengęs MMA legenda M.Žaromskis: „Lietuvoje taip gera“

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos MMA kovotojų – 38-erių metų Marius Žaromskis, penktadienį „Siemens“ arenoje į narvą kopė po 4,5 metų pertraukos. Pastarąjį kartą jo sugebėjimus gyvai tėvynainiai stebėjo prieš daugiau nei dešimtmetį. Sugrįžti į Tėvynę – gera. Dar geriau – švęsti pergalę. Triuškinančiais smūgiais MMA legenda Vilniuje įveikė priešininką iš Baltarusijos ir surengė saltų šou.
Marius Žaromskis
Marius Žaromskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gegužės 3 dieną Kalifornijos San Chosė mieste jau devynerius metus gyvenantis ir vis dažniau Lietuvoje apsilankantis M.Žaromskis „MMA Bushido 77“ turnyre susigrūmė su baltarusiu Aleksandru Danilčanka. Mariaus varžovas žinomas kaip Baltarusijos kovinio sambo čempionas.

Pranešėjas informavo, kad jis yra iškovojęs 5 pergales ir nė karto nepralaimėjęs, o štai Mariaus sąskaita – kur kas įspūdingesnė: 30 MMA dvikovų, iš kurių – 20 pergalių. Lietuvį galima laikyti nokautų asu, nes net 14 kartų su varžovu jis susitvarkė būtent tokiu būdu.

Į narvą penktadienį M.Žaromskis žengė su kultiniu Marijono Mikutavičiaus hitu „Trys milijonai“. Likus kelioms minutėms iki pirmojo raundo pabaigos, žiūrovai ėmė skanduoti „Mariau, Mariau“. Ir Marius pasiuto – ėmė talžyti varžovą kumščiais. Tai buvo pabaiga. Pergalę lietuvis atšventė narve surengęs saltų šou. Žadėjo vieną, bet parodė keletą – darė salto tol, kol pristigo jėgų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Žaromskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Žaromskis

Ant grindų įsiaudrinęs M.Žaromskis netrukus parbloškė ir savo komandos narį. Publikai tai patiko.

„Ilgėjausi to jausmo. Dėl to ir grįžau“, – paklaustas, kaip jaučiasi į narvą sugrįžęs po 4,5 metų pertraukos, džiaugėsi M.Žaromskis, patikinęs, kad visus tuos metus nuo dvikovinio sporto nepasitraukė – užsiėmė graplingu.

Nors iš Radviliškio rajono kilęs Marius jau baigia ketvirtąjį dešimtmetį, sustoti jis nežada: kovos tiek, kiek leis sveikata.

Po penktadienį pasiektos pergalės paklaustas, kaip jaučiasi, M.Žaromskis atsakė: „Gerai, tik nespėjau dvikovos metu užsivesti. Tikėjausi, kad varžovas labiau stovės, bet kaip buvo, taip gerai. Ar smūgiams užvedė publikos skandavimas? Būnant narve svarbiausia yra atsipalaiduoti, nejausti įtampos. Yra įtampa – nėra smūgio. Atsipalaiduoji, prasideda smūgių kruša. Pajaučiau, kad kliuvo baltarusiui vienas, tuomet nusprendžiau užbaigti viską.“

Pirminiame kovos plane buvo numatyti du kūlvirsčiai.

„Pirmasis bus atliktas, kai jis ant manęs lips. Taip ir buvo. O antrąjį atlikti numačiau, kai jis ims bėgti po pirmojo. Norėjau smūgiuoti iš alkūnės, bet organizatoriai paaiškino, kad negalima. Planas pakito. Svarbiausia – pačiam nepraleisti smūgio. Vieną stipriai buvo varžovas sudavęs. Pagalvojau, reikia saugotis“, – teigė M.Žaromskis.

Kovotojas tikėjosi gražios kovos, pasirodydamas lietuviams po dešimtmečio pertraukos norėjo pademonstruoti kažką ypatingo.

„Tačiau išėjo tokia paprasta kova. Bet gal ir gerai. Kas toliau? Pailsėsiu. Grįšiu į Kaliforniją. Treniruosiuosi. Buvau gavęs pasiūlymą kovoti Rusijoje. Atsisakiau. Sakau, važiuoju į Lietuvą. Man čia taip gera. Visus suprantu. Jaučiuosi kaip turistas, bet jaučiuosi kaip ir namie. Traukia mane Japonija arba Kinija. Norėjau JAV pralaužti ledus, bet nėra palaikymo ten, vyrauja įtampa. Trūksta aistros, džiaugsmo“, – prisipažino MMA legenda.

Paklaustas, kas nutiko, kad net 4,5 metų buvo pamiršęs MMA, M.Žaromskis atsakė, kad nuvylė paskutinių jo kovotų dvikovų rezultatas, o tiksliau – teisėjų sprendimai.

Beno Dragūno nuotr./Marius Žaromskis
Beno Dragūno nuotr./Marius Žaromskis

"Atidavė pergalę meksikiečiui, nes daugiau jų žiūrovų buvo. Suveikė politika. Patraukiau tuomet į graplingą. Mąsčiau, ką blogai darau. Šiandien, štai, specialiai neužsidėjau bintų, kad nesiboksuočiau. Bet vis tiek taip išėjo, – šyptelėjo M.Žaromskis, Kalifornijoje dirbantis treneriu. - Reikia padirbti kaskart keletą savaičių, kad galėčiau sugrįžti į treniruotes. Nėra lengva, sunku rėmėjų susirasti. Ar nesinori su visu grįžti į Lietuvą? Norisi. Parengsiu po mažu planą. Nesinori grįžti ir eiti ant gatvės švilpauti."

Turi M.Žaromskis juodą karatė diržą. Išbandęs jis save ir kikbokso, Muay thai bei jiu-jitsu kovos srityse. Būtent nuo to, būdamas 15-mečiu, ir pradėjo savo kovotojo kelią. Vėliau pasuko MMA kryptimi.

2009 m. liepos 20 d. Japonijoje lietuvis tapo prestižinio MMA turnyro „Dream Welterweight Grand Prix 2009“ nugalėtoju.

Viena iš labiausiai įsimintinų pergalių pasiekta prieš Japonijos legendą Kazushi Sakuraba. Dvikova gydytojų sprendimu buvo sustabdyta dar pirmajame raunde, nes M.Žaromskio smūgiai nuplėšė dalį japono ausies. Iš karto po dvikovos K.Sakuraba buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam buvo atlikta operacija – prisiūta ausis.

VIDEO: Mariaus Žaromskio ir Kazushi Sakuraba kova

Lietuvis yra kovojęs ir dėl „Strikeforce“ čempiono diržo, tiesa, nesėkmingai. Tuomet jį sustabdė ne kas kitas, o garsusis Nickas Diazas – Nate'o Diazo, nutraukusio UFC žvaigždės airio Conoro McGregoro 15 pergalių iš eilės seriją, brolis.

M.Žaromskio kova prieš Damieną Riccio laikoma viena įspūdingiausių kovų „Cage Rage“ organizacijos istorijoje.

VIDEO: Mariaus Žaromskio ir Damieno Riccio kova

Į UFC Mariui taip ir nepavyko prasibrauti, tačiau jis yra įveikęs ne vieną kovotoją, kuris vėliau šmėžavo UFC narve.

2015 m. lietuvis netgi tapo aktoriumi – nusifilmavo gerai vertiname „Greater Things“ filme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas