Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Serbas Nenadas Lalovičius išrinktas pasaulio imtynininkų vedliu

Rusijos sostinėje vykusiame neeiliniame Tarptautinės imtynių federacijos (FILA) kongrese serbas Nenadas Lalovičius buvo išrinktas naujuoju FILA prezidentu.
Naujas FILA prezidentas Nenadas Lalovičius
Naujas FILA prezidentas Nenadas Lalovičius
Temos: 1 Imtynės

Po to, kai vasario mėnesį iš FILA vadovo pareigų atsistatydino Raphaelis Martinettis, laikinai einančio prezidento pareigos buvo patikėtos N.Lalovičiui.

Pasak Lietuvos imtynių federacijos (LIF) pranešimo, teigiami pasikeitimai serbo karjeroje buvo žinomi iš anksto – jis buvo vienintelis kandidatas į FILA vadovo poziciją.

Slaptame balsavime N.Lalovičiui palankumą parodė 125 balso teisę turintys FILA nariai, o septyni balsavo prieš serbo kandidatūrą.

Pristatydamas kandidatą FILA viceprezidentas Matteo Pellicone iš Italijos sakė, kad N.Lalovičius padaręs viską, kas įmanoma, kad įveiktų sunkią padėtį ir vertina jo pastangas išlaikyti imtynes olimpinėje programoje.

„Dėkoju už jūsų pasitikėjimą“, – tvirtino N.Lalovičius po išrinkimo. Po palankaus balsavimo serbas tapo septintuoju prezidentu FILA istorijoje.

1920 metais Antverpeno olimpinių žaidynių metu buvo rekomenduota kiekvienai sporto šakai įsteigti federacijas. Tarptautinė imtynių mėgėjų federacija (IAWF) pradėjo gyvuoti 1921 metais po Lozanoje vykusio Tarptautinio olimpinio komiteto kongreso.

1952 metais federacijos kongrese Tokio mieste buvo pakoreguotas IAWF pavadinimas. Nuo to momento pradėta vartoti FILA abreviatūra.

Šiais metais graikų romėnų imtynės buvo išbrauktos iš olimpinio judėjimo narių, tai sukėlė chaosą imtynių judėjime, iš posto buvo priverstas trauktis R.Martinettis. Naujam imtynininkų vedliui N.Lalovičiui teks sunki užduotis – sugrąžinti  sporto šaką į buvusias olimpines pozicijas.

FILA prezidentai:

EINARAS RABERGAS (1912-1924, Švedija);

ALFREDAS BRULLIS (1924-1930, Vengrija);

VICTORAS SMEDSAS (1930-1952, Suomija);

ROGERIS COULONAS (1952-1971, Prancūzija);

MILANAS ERCEGANAS (1971-2002, Jugoslavija);

RAPHAELAS MARTINETTIS (2002-2013, Šveicarija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas