Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Shodan“ karatė mokyklos sportininkai iš Olandijos grįžo iškovoję net 18 apdovanojimų

Šį savaitgalyje Olandijoje vykusiame atvirame kiokušin karatė čempionate puikiai pasirodė kiokušin karatė mokyklos „Shodan“ kovotojai. Šis tarptautinis turnyras kasmet vis sugeba sutraukti nemažai dalyvių – šiais metais jų susirinko apie 250, net iš 9 šalių. Į šias varžybas shodaniečiai keliavo pilnu autobusu kovotojų, kurie buvo pasiryžę įveikti visus varžovų mestus iššūkius.
„Shodan“ sportininkai Olandijoje skynė pergales.
„Shodan“ sportininkai Olandijoje skynė pergales. / L.Kubiliaus nuotr.

Ilga kelionė nesutrukdė klaipėdiečiams pasiekti puikių rezultatų – iškovoti net 9 aukso, 4 sidabro ir 5 bronzos apdovanojimai. Reikia pasidžiaugti, kad esant didelei konkurencijai ir atvykus nemažam būriui pajėgių kovotojų būtent 1 vietos medalių laimėta daugiausia.

Šios varžybos buvo ypatingos tuom, kad po ilgos pertraukos suaugusiųjų amžiaus kategorijoje jėgas vėl išbandė „Shodan“ mokyklos instruktorė Asta Dauskurtė. Luko Kubiliaus auklėtinė pusfinalio kovoje po pratęsimo įveikė šeimininkų kovotoją, o finale po atkaklios kovos ir net 2 pratęsimų palaužė kitos lietuvės pasipriešinimą. 

Reikia pasidžiaugti ir pačių jauniausiųjų dalyvių pasiekimais 8-9m. amžiaus grupėje kovojusi Marija Sekunda užtikrintai ir efektyviai anksčiau laiko laimėjo visas savo 4 kovas ir tapo čempione. Sidabro medaliu pasipuošė Nedas Gvezdauskas, o bronzą iškovojo Martinas Kumpis. Pagyrimo nusipelnė ir tik per žingsnį nuo medalio likęs Taironas Tilvikas. Sparčiai tobulėjantis klaipėdietis laimėjo net dvi kovas, trečią sukovojo lygiosiomis, ir tik dėl nesėkmingai susiklosčiusių burtų kovojo dėl 3 vietos, ir nusileido savo varžovui. 

Čempionais savo amžiaus grupėse ir svorio kategorijose taipogi tapo: Tomas Šėmys, Lukas Bučys, Žygimantas Šniaukas, Sergejus Zemlianksij, Dominykas Muntrimas, Ričardas Drugeika, bei Maidas Tarvydas. Sidabro medaliais pasipuošė Vilius Lipnickas, Ugnė Pėlikytė, Gytis Ruzgys, o bronzą iškovojo Olegas Zemlianksij, Lijana Apanavičiūtė, Beatričė Vilkaitė, Neilas Valantinas.

„Shodan“ mokyklos mokytojai Lukas Kubilius ir Viktorija Kubilienė lydėję vaikus į kelionę džiaugiasi, kad auga nauja perspektyvi karta sportininkų, o senieji taipogi neatsipalaiduoja ir neapleidžia lyderių pozicijų. Šios tarptautinės varžybos buvo vertingos ir tuom, kad tai buvo vienas iš pasiruošimo etapų artėjant lapkričio mėnesį vyksiančioms Lietuvos „Siemens“ taurės moksleivių finalinėms varžyboms, bei Europos jaunučių čempionatui Rumunijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas