Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiandien imtynininkui turi būti įvykdyta mirties bausmė

Irano imtynininkas Navidas Afkari protestavo prieš Irano režimą. Mirties bausmė jam numatyta trečiadienį. Bet gal padės sporto organizacijų ir Donaldo Trumpo šauksmas?
Navidas Afkari nuteistas mirties bausme.
Navidas Afkari nuteistas mirties bausme.

27 metų Navidas Afkari buvo apibūdinamas kaip aukšto lygio Irano imtynininkas.

Dabar jis sutraukė viso sporto organizacijų dėmesį į Iraną.

Ten prieš dvejus metus N.Afkari ir du jo broliai dalyvavo prieš Irano režimą rengtoje demonstracijoje. Anot pranešimų, ji vyko taikiai.

Bet N.Afkari buvo areštuotas ir nuteistas mirties bausme. Jis apkaltintas nužudęs apsaugos darbuotoją.

Mišrių kovos menų organizacijos (UFC) vadovas Dana White'as pakvietė savo bičiulį JAV prezidentą Donaldą Trumpą įsikišti, ir šis tai padarė.

„Irano lyderiai, aš tikrai vertinčiau, jei išgelbėtumėt šio vyro gyvenimą ir atšauktumėt bausmę“, – parašė D.Trumpas prieš kelias dienas.

Atgarsių iš Irano iki šiol nėra, nors sujudo ir sportininkų teises ginanti pasaulinė organizacija (World Players Association, – WPA), kuri paskutinę minutę pabandė paspausti Iraną ir Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC).

„Navidas pasirinktas, apkaltintas ir nuteistas mirtimi tik dėl to, kad yra žinomas atletas“, – „Insidethegames“ sakė WPA vadovas Brendanas Schwabas.

WPA reikalauja, kad IOC imtų spausti Iraną.

„Jei nubaus atletus štai taip, Iranas turi netekti visų teisių varžytis tarptautinėse varžybose“, – pareiškė B.Schwabas.

Trečiadienį IOC rengia susirinkimą. „IOC ir Tarptautinė imtynių federacija nuolat paliko kontaktą su Irano olimpiniu komitetu, kuris daro viską, kad palengvintų situaciją“, – teigiama IOC atstovo ryšiams su visuomene pareiškime.

Pagal Irane pasirodžiusią informaciją, Navidas ir du jo broliai Vahidas ir Habinas kaltinami dėl dvidešimt skirtingų nusikaltimų. Tarp jų ir pasirengimui nusikaltimams prieš nacionalinius saugumo darbuotojus bei šalies lyderį Ali Khamenei. Atleto broliai nuteisti kalėti 54 ir 27 metus.

Po D.Trumpo kreipimosi, Irano televizijoje buvo rodomas N.Afkari prisipažinimas, bet kelios organizacijos mano, kad įrašas darytas prievarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas