Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 14

Šokas dėl diskvalifikuotos boksininkės: „Nesusitvarkė su užgriuvusia šlove“

Lietuvos bokso padangę supurtė antidopingo agentūros pranešimas – už taisyklių pažeidimus 20-čiai mėnesių diskvalifikuota bene ryškiausia pastarųjų metų šios sporto šakos atstovė Gabrielė Stonkutė. Kas nutiko?
Gabrielė Stonkutė
Gabrielė Stonkutė / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Netikėtą žinią trečiadienio pavakarę ištransliavo Lietuvos antidopingo agentūra.

„Diskvalifikuota sportininkė Gabrielė Stonkutė (Boksas), kuri pažeidė Antidopingo taisyklių 2.4 punktą (su buvimo vieta susiję sportininkės pažeidimai). Antidopingo taisyklių pažeidimo bylų nagrinėjimo komisijos sprendimu skirta sankcija: 20 mėnesių diskvalifikacija. Diskvalifikacijos pabaiga: 2026 m. balandžio 14 d.“, – teigiama antidopingo agentūros pranešime.

23-ejų G.Stonkutė pastaraisiais metais buvo bene ryškiausia žvaigždė Lietuvos bokso padangėje.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vilniaus oro uoste pasitiktos  Europos bokso čempionato prizininkės: Gabrielė Stonkutė ir Ana Starovoitova
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vilniaus oro uoste pasitiktos Europos bokso čempionato prizininkės: Gabrielė Stonkutė ir Ana Starovoitova

Po sėkmingų pasirodymų jaunimo turnyruose, 2022 metais ji staigiai šovė į viršų ir tarp suaugusiųjų, tais pačiais metais laimėdama ir Europos, ir pasaulio čempionatus.

Bet pavasarį jai nepavyko prasibrauti į Paryžiaus olimpines žaidynes, o dabar teks stabdyti karjerą mažiau iki 2026 m. balandžio.

15min su Lietuvos bokso federacijos prezidentu Dariumi Šaluga aiškinosi, kas nutiko G.Stonkutei.

„Nieko čia stebuklingo nenutiko. Gabrielė praleido dopingo patikrą, o pagal taisykles ji buvo diskvalifikuota beveik dvejiems metams“, – teigė LBF prezidentas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darius Šaluga
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darius Šaluga

Kaip žinia, antidopingo agentūros atstovai diskvalifikuoja tris patikras per kalendorinius metus praleidusius sportininkus. Prieš penketą metų taip buvo nutikę ir plaukikei Rūtai Meilutytei.

Paklaustas, kodėl G.Stonkutė praleido patikras, D.Šaluga bedė į psichologinį aspektą ir užsiminė apie ant čempionės užkritusią naštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas