Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spjovė į karantiną ir surengė turnyrą: „Boksininkams reikia valgyti“

Kol beveik visame pasaulyje sporto renginiai sustabdyti dėl koronaviruso pandemijos, Centrinės Amerikos šalyje Nikaragvoje jie vyksta kaip vykę. Praėjusį savaitgalį ten surengtas ir bokso turnyras.
Nikaragvoje surengtas bokso turnyras
Nikaragvoje surengtas bokso turnyras / „Scanpix“ nuotr.

Dukart pasaulio čempiono Rosendo Alvarezo organizuotame turnyre surengtos aštuonios kovos, o jas gyvai stebėjo ir žiūrovai.

Tiesa, jų nebuvo daug – nors bilietai dalinti už dyką, 8 tūkst. vietų arenos tribūnos buvo užpildytos tik maždaug dešimtadaliu.

„Mes nebijome koronaviruso, pas mus nėra jokio karantino. Trys mirtys, kurias paskelbė sveikatos ministerija, yra susijusios su iš užsienio grįžusiais žmonėmis. Šalies viduje dar niekas neužsikrėtė“, – prieš renginį kalbėjo R.Alvarezas.

Pasak jo, galimybė pasirodyti 16-ai boksininkų suteikta dėl jų nepritekliaus.

„Nikaragva yra skurdi šalis, o boksininkams reikia valgyti. Jie negali sėdėti užsidarę savo namuose“, – aiškino turnyro organizatorius.

„Scanpix“ nuotr./Nikaragvoje surengtas bokso turnyras
„Scanpix“ nuotr./Nikaragvoje surengtas bokso turnyras

Pagal oficialią statistiką, Nikaragva yra viena mažiausiai koronaviruso paliestų šalių pasaulyje. Daugiau nei 6 mln. gyventojų turinčioje valstybėje patvirtinti 11 COVID-19 atvejų ir trys mirtys, kai kaimyninėse Centrinės Amerikos šalyse užfiksuota jau 13 tūkst. atvejų ir bent 500 mirčių.

Nikaragvoje nė nebuvo sustabdytos futbolo ir beisbolo pirmenybės, o šalies prezidentas Danielis Ortega vos po dviejų savaičių priverstinių atostogų įsakė grįžti į darbus beveik 200 tūkst. valstybės tarnautojų.

Vien per balandžio mėnesį Nikaragvoje surengtas 81 masinis renginys, kuriame dalyvavo šimtai ar net tūkstančiai žmonių. Tuo tarpu sveikatos organizacijų atstovai abejoja, ar Nikaragvos valdžios pareigūnų pateikiami koronaviruso skaičiai gali būti atitinkantys realybę.

„Niekaip nesuprantu, kokį žaidimą žaidžia šalies vyriausybė“, – baiminosi epidemiologas Alvaro Ramirezas.

Tačiau Nikaragvos sporto valdininkams tokios abejonės nė motais. Bokso turnyrą suorganizavęs R.Alvarezas pabrėžė, kad imtasi ypatingų priemonių: žiūrovai neprileisti prie ringo per arčiau nei du metrus, o gydytojai prieš jiems patenkant į areną matavo jų temperatūrą. Be to, buvo privaloma dėvėti medicinines kaukes.

„Scanpix“ nuotr./Nikaragvoje surengtas bokso turnyras
„Scanpix“ nuotr./Nikaragvoje surengtas bokso turnyras

„Boksininkams buvo atlikta griežtas medicininis patikrinimas“, – pridūrė R.Alvarezas, atskleidęs, kad niekam iš turnyro dalyvių ar personalo narių nebuvo atliktas koronaviruso testas – esą to nereikalavo situacija, nes nė vienas iš jų nerodė galimų ligos simptomų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas