Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarp tituluotų lietuvių varžovių – sugrįžtanti pasaulio čempionė

Birželio 26-27 dienoms Sakartvelo sostinėje Tbilisyje vyksiančio Europos pilno kontakto karatė čempionato moterų varžybose dalyvausiančių Lietuvos sportininkių lauks daug tituluotų varžovių, tarp kurių bus ir netikėtai ant tatamio sugrįžti nusprendusi Vengrijos ir pasaulio karatė žvaigždė Csenge Szepesi.
Brigita Gustaitytė
Brigita Gustaitytė / nuotr. Algimanto Barzdžiaus
Temos: 1 Karatė

Moterys Tbilisyje kovos 5 svorio kategorijose – iki 50, 50-55, 55-60, 60-65 ir virš 65 kg.

Lengviausių sportininkių varžybose dalyvaus dvi Kauno „Rifo“ auklėtinės – 18-metė Brigita Svinkūnaitė ir 24 metų Viktorija Dambrauskaitė. Sportininkes treniruojantis „Rifo“ vadovas, vienas Lietuvos rinktinės trenerių Ričardas Poška sako, kad šioje svorio kategorijoje favorite reikėtų vadinti vieną labiausiai patyrusių viso čempionato dalyvių – 2019 m. Europos vicečempionę (finale pralaimėjo Lietuvos sportininkei Erikai Žeburtovič) ukrainietę Alioną Veresnkiak.

„Ukrainietės visada yra stiprios, o ši sportininkė yra favoritė, – sakė R.Poška. – Vis dėlto ne veltui yra kalbama apie namų sienų pagalbą, tad tikrai reikėtų atkreipti dėmesį ir į kartvelę Salome Modebadzę.“

Šios svorio kategorijos varžybose taip pat dalyvaus sportininkės iš Ispanijos ir Lenkijos. Tarp jų yra ispanė Maria Adria, prieš dvejus metus su Raminta Makackaite besidžiaugusi šios svorio kategorijos bronzos medaliais.

50-55 kg kategorijoje bendraamžėms (24 metai) Evelinai Bidžanovai (Vilniaus „Atemi“) ir Gerdai Pekarskaitei (Vilniaus „Saulės ženklas“) gali tekti susidurti su varžovėmis iš Baltarusijos, Ispanijos, Kroatijos, Lenkijos, Sakartvelo, Vokietijos, Vengrijos ir Ukrainos.

Tiek R.Poška, tiek kitas Lietuvos rinktinės treneris, G.Pekarskaitę „Saulės ženkle“ treniruojantis Paulius Klapatauskas šioje kategorijoje išskyrė Teoną Gazdeliani, kuri anksčiau atstovavo Ispanijai, o dabar gins Sakartvelo garbę.

„Atominė sportininkė, – šyptelėjo P.Klapatauskas. – Vis dėlto čia reikia nepamiršti ir visų kitų merginų. Lenkė Anna Bielska gins čempionės titulą, visada stiprios ukrainietės, gali nustebinti jaunos Vengrijos kovotojos. Tačiau esu tikras, kad Lietuvos atstovės su jomis gali sėkmingai kovoti ir nugalėti.“

55-60 kg svorio kategorijoje Lietuvai atstovaus dvi „Saulės ženklo“ atstovės – 30-metė Rūta Brazdžionytė ir 23 metų Vaiva Kairaitytė.

Kiokušin karatė specialistai šios grupės viena favoričių vadina kylančią Vengrijos žvaigždę Lili Mezo. 2019-ųjų Europos čempionate dabar jau 20-metę L.Mezo tik pusfinalyje sustabdė Inga Mikštaitė. Finale Lietuvos atstovė tuomet nugalėjo azerbaidžanietę Solmaz Zeynalli, kuri taikysis į aukščiausias vietas ir Tbilisyje.

„Vengrijos, Ukrainos karatė mokyklos yra stiprios, tačiau su visomis varžovėmis galima kovoti ir jas įveikti“, – svorio kategorijos dalyvių sąrašą komentavo P. Klapatauskas.

Be Lietuvos, Azerbaidžano, Vengrijos ir Ukrainos kovotojų, šioje kategorijoje taip pat varžysis atletės iš Baltarusijos, Belgijos, Ispanijos, Lenkijos, Sakartvelo ir Švedijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas