Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

To dar nėra buvę: olimpietis laimėjo penktą auksą ir simboliškai baigė karjerą

Kubietis imtynininkas Mijainas Lopezas įsirašė į ypatingą olimpinių žaidynių istorijos puslapį. Jis net penktą kartą iš eilės laimėjo tos pačios rungties aukso medalį.

Imtynininkas, kuriam po 2 savaičių sukaks 42-eji, Paryžiaus žaidynių finale pranoko čilietį Yasmani Acostą.

M.Lopezas laimėjo graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 130 kg varžybas jau penktą kartą iš eilės: auksą jis iškovojo ir Pekine 2008 m., Londone 2012 m., Rio de Žaneire 2016 m. ir Tokijuje 2021 m.

Joks kitas sportininkas nėra užfiksavęs tokio įspūdingo pasiekimo. M.Lopezas iki šiol jį dalinosi su keturis kartus tą pačią rungtį laimėjusiais atletais: Carlu Lewisu (šuolis į tolį), Michaelu Phelpsu (200 m plaukimas kompleksiniu būdu), Katie Ledecky (800 m plaukimas laisvuoju stiliumi), Alu Oerteriu (disko metimas), Paulu Elvstromu (buriavimas) ir Kaori Icho (imtynės).

Į Paryžiaus žaidynes M.Lopezas atvyko po trejų metų pauzės, per kurią buvo sustabdęs karjerą. Olimpinėse žaidynėse jis yra pralaimėjęs tik sykį – dar 2004 metais Atėnuose.

Vis dėlto daugiau aukso medalių į savo kolekciją pridėti kubietis nebeketina. Po kovos prieš Y.Acostą jis demonstratyviai nusiavė batus ir padėjo juos ant imtynių kilimo, simbolizuodamas savo karjeros pabaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas