Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdinga tradicija tęsiasi: olimpinį kelialapį iškovojo jau trečias Venckaičių šeimos atstovas

Mindaugas Venckaitis olimpinės atrankos turnyre Azerbaidžano sostinėje Baku laimėjo tris kovas ir iškovojo kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes.
M.Ezerskis, M.Venckaitis ir A.Kazakevicius
M.Ezerskis, M.Venckaitis ir A.Kazakevicius / LIF nuotr.

Svoryje iki 97 kilogramų 22-ejų Mindaugas visas šešias minutes dominavo lemiamoje imtyje prieš Serbijos atstovą Mihailą Kajaią.

Tauragiškio pasiūlytą tempą dukart teigiamai vertino teisėjų brigada, kuri už aktyvumą bendrai skyrė du taškus.

Visgi, įpusėjus antram kėlinukui, savo šanso sulaukė iš Gruzijos kilęs, 12 metų vyresnis varžovas. M.Kajaia iš antro karto pervertė Mindaugą ir išlygino rezultatą.

Kaip vėliau paaiškėjo, savo techniniam veiksmui jis atidavė visas jėgas ir netrukus stovėsenoje pradėjo klupinėti ir kabintis už lietuvio aprangos. Tokie veiksmai neliko nepastebėti – už grubų taisyklių pažeidimą varžovui buvo skirtas įspėjimas, o į Mindaugo taupyklę įkrito dar du taškai.

M.Kajaios treneriai protestavo ir pasinaudojo iššūkio taisykle, bet liko nieko nepešę. Maža to, už nepagrįstą varžovų apeliaciją teisėjai lietuviui pridėjo dar vieną tašką. Laikas ištiksėjo esant rezultatui 5:2.

Apdovanojimo ceremonija neužtruko. Čia pat, ant kilimo, Mindaugui Venckaičiui buvo įteiktas medalis ir galingas, iškovotą kelialapį liudijantis, plakatas.

Baku - sėkmingas mūsų imtynininkams miestas.

Azerbaidžano sostinėje 2007-aisiais Mindaugas Ežerskis tapo pasaulio vicečempionu, o Mindaugo Venckaičio vyresnysis brolis Valdemaras iškovojo bronzą. Po trijų metų sunkiasvoris Mindaugas Mizgaitis Baku vykusiame Europos čempionate užėmė trečią vietą.

Jei į Paryžių vyktų Mindaugas Venckaitis (iškovotas kelialapis nėra vardinis, todėl nebūtinai į OŽ vyksta atranką laimėję atletai), jis taptų trečiuoju Venckaičių imtynių dinastijos olimpiečiu.

Valdemaras Venckaitis kovojo 2008-aisiais Pekine, o Edgaras Venckaitis varžėsi 2016-ais Rio de Žaneire.

Laimėjęs olimpinę atranką, tauragiškis pratęsė smagią tradiciją – nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo imtynininkai dalyvavo visose olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito