Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Triumfas: dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis iškovojo paralimpinę bronzą

Dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis labai sėkmingai pasirodė Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse. Algio Mečkovskio treniruojamas sportininkas J2 negalios klasės svorio kategorijos iki 73 kg varžybose iškovojo bronzos medalį.
Osvaldas Bareikis
Osvaldas Bareikis / Vytauto Dranginio/LPAK nuotr.

Bronziniame finale O.Bareikis 1:0 įveikė prancūzą Nathaną Petitą.

Tai – trečiosios paralimpinės žaidynės O.Bareikio karjeroje. A.Mečkovskio auklėtinis debiutavo 2016 m. Rio de Žaneire, o 2021 m. Tokijuje iškovojo Lietuvai bronzos apdovanojimą.

Tai yra pirmasis Lietuvos medalis Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse.

Dvikovos pradžioje lietuvis sulaukė teisėjų įspėjimo, tačiau netrukus jam pavyko atlikti „Waza-Ari“ įvertinimo sulaukusį veiksmą ir išsiveržti į priekį. O. Bareikis gavo dar vieną įspėjimą, tačiau per likusias dvikovos sekundes atsilaikė ir puolė iš džiaugsmo į trenerio A. Mečkovskio glėbį.

Dar bronzinės dvikovos išvakarėse O.Bareikis ir jo treneris A.Mečkovskis neslėpė, kad N.Petitas – neparankus lietuviui varžovas dėl aukšto ūgio. O. Bareikiui šį varžovą pavyko įveikti pirmą kartą.

„Išrašiau varžovui vieną veiksmą pavadinimu „Waza-Ari“ ir tai pelnė man pergalę, kainavusią daug daug jėgų. Teko atlaikyti spaudimą ne tik iš priešininko, bet ir iš žiūrovų. Pradžioje ta minia tikrai slėgė, bet po to išgirdau ir lietuvių palaikymą, kai skandavo mano vardą. Tai mane labai motyvavo ir labai vedė į priekį.

Didžiąją dalį kovos tikrai įgyvendinau trenerio planą, kaip reikėtų stabdyti varžovą ir kontroliuoti kovą. Pabaigoje jau buvo labai sunku, nebuvo visai jėgų. Šiokią tokią vakciną jam atradome, bet manau, kad čia dar ne pabaiga, kad jis man ateityje sieks atsirevanšuoti“, – pavargęs, bet gerai nusiteikęs po kovos buvo Paryžiaus vasaros paralimpinių žaidynių prizininkas.

„Populiarus vaistas yra piktumas – išeiti taip kovoti. Manau, kad visa arena dar užsivesti padėjo. Galima pasakyti, kad Osvaldas yra didvyris. Kaip ir Tokijuje, jis viską padarė, ką galėjo. Tam prancūzui pralaimėta buvo ir pasauliol ir Europos čempionate. Ačiū dievui, dabar atsilošėme“, – kalbėjo A.Mečkovskis.

Pirmuoju O.Bareikio varžovu tapo pietų korėjietis Donghoonas Kimas, kuriam startinėje dvikovoje prireikė pratęsimo, kad įrodytų pranašumą prieš ispaną Sergio Ibanezą Banoną.

Vytauto Dranginio/LPAK nuotr./Osvaldas Bareikis
Vytauto Dranginio/LPAK nuotr./Osvaldas Bareikis

Lietuvis buvo žymiai aktyvesnis už savo varžovą iš Pietų Korėjos, bet jam prireikė net pratęsimo, kad gautų „Waza-Ari“ įvertinimą ir būtų paskelbtas daug jėgų pareikalavusios kovos nugalėtoju.

Į antrą kovą ant tatamio O.Bareikis stojo su kitu Azijos atstovu, japonu Yujiriu Seto, kuris irgi pirmą kovą praleido, o antroje kovoje savo oponentą sudorojo per kelias sekundes ir taip sutaupė nemažai jėgų.

Japonas labai greitai sulaukė „Waza-Ari“ įvertinimo ir pirmavo, o netrukus gavo ir aukščiausią įvertinimą „Ippon”, lėmusį pergalę prieš lietuvį.

Vytautas Dranginis/LPAK nuotr./Osvaldas Bareikis ir treneris Algis Mečkovskis
Vytautas Dranginis/LPAK nuotr./Osvaldas Bareikis ir treneris Algis Mečkovskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi