Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje vyko pirmasis tarptautinis tradicinių kovos menų čempionatas

Savaitgalį Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusio Vilniaus sporto festivalio metu buvo surengtas pirmasis tarptautinis tradicinių kovos menų čempionatas. Renginyje dalyvavo beveik du šimtai skirtingų tradicinių kovos menų atstovų iš Lietuvos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, Baltarusijos bei Armėnijos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Imtynės

Dalyviai varžėsi parodomosiose rungtyse, lengvo ir pilno kontakto kovose bei Tuishou imtynėse. Specialiai šioms varžyboms buvo surinkti tik labiausiai patyrę tradicinių kovos menų ekspertai, turintys ilgametę patartį.

Renginio organizatoriai – Lietuvos niat-nam federacija, Lietuvos aikido aikikai federacija bei Lietuvos tradicinio ušu asociacija „Shaolin“. Teisėjauti šiame čempionate atvyko teisėjai net iš Alžyro ir Indijos.

„Mūsų pagrindinis tikslas – dalintis patirtimi tarp skirtingų tradicinių kovos menų. Taip pat norime skleisti idėją žmonėms, supažindinti juos su būtent tradiciniais kovos menais. Galima tik pasidžiaugti rezultatais, ne tik įspūdingu dalyvių skaičiumi, bet ir skirtingo amžiaus, tautybių, atstovaujamų mokyklų kovotojais ir kovotojomis. Tikiu, kad ateityje tokio pobūdžio renginiai taps vis populiaresni“, – komentavo Lietuvos niat-nam federacijos atstovas Deividas Vaškelis.

Lietuvos ušu federacijos prezidento ir Lietuvos tradicinio ušu asociacijos „Shaolin“ vadovo Tomo Lapinsko teigimu, bandymas suvienyti skirtingų tradicinių kovos menų atstovus vienų varžybų rėmuose tikrai pasiteisino.

„Čempionato dalyvių registracijos metu buvo nemažai nuogąstavimų dėl vertinimų kriterijų, juk žinome, kad kiekviena kovos menų atšaka, turi savitas tradicijas bei nusistovėjusias varžybų taisykles. Tačiau išaiškėjo, kad meistriškumas visuomet akivaizdus. Kovoms buvo pasirinktos tarptautinės ušu Sanda bei Qingda taisyklės, kaip vienos demokratiškiausių. Tačiau neatmetame, kad ateityje jos bus šiek tiek koreguojamos, norint sudaryti kuo daugiau galimybių skirtingų kovos menų atstovams atskleisti jų propaguojamos kovo menų šakos arsenalą“, – teigia T.Lapinskas.

T.Lapinsko teigimu tradiciniais laikomi iš kartos į kartą paveldimi kovos menai, kurių atstovų genealoginis medis siekia šimtus, o kai kurių net tūkstančius metų. Tai universalios kovos menų bei filosofijos idėjos, moralės principai bei unikali fizinė kultūra, nenutrūkstamai praktikuojama iki šiandienos ir gerokai besiskirianti nuo modernių jų interpretacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas