Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 06 02 /21:53

Viršijo lūkesčius: iš Antverpeno į Lietuvą grįš penki Europos kiokušin karatė čempionai

Nors Lietuvos kiokušin karatė rinktinė į Europos čempionatą Belgijoje išvyko gerokai atjaunėjusi, ambicijos kovoti dėl aukščiausių tikslų niekur nebuvo dingusios. Su kaupu – taip iškeltus uždavinius įvykdė komanda: lietuvių kraityje 8 medaliai, iš jų net penki – aukso.
Margarita Čiuplytė
Margarita Čiuplytė / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

Įdomu tai, kad visose moterų kategorijose auksą iškovojo būtent lietuvės.

Svorio kategorijoje iki 55 kg triumfavo Diana Mačiūtė, lietuviškame finale įveikusi Rūtą Brazdžionytę. Kovą vykusiame Lietuvos čempionate pergalę buvo šventusi pastaroji.

Svorio kategorijoje iki 65 kg auksą iškovojo Inga Mikštaitė, finale nugalėjusi vengrę Lidia Kormondi.

Sunkiausioje svorio kategorijoje (virš 65 kg) auksas atiteko Margaritai Čiuplytei. Ji finale palaužė vengrę Csenge Szepesi. Bronzą šioje svorio kategorijoje iškovojo Diana Balsytė.

Vyrų varžybose ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio užkopė Orestas Procas (iki 80 kg) ir Lukas Kubilius (virš 90 kg). O.Procas finale nokautu įveikė švedą Jimmy Colliną, L.Kubilius taip pat įtikinamai palaužė daną Brianą Jacobseną.

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Orestas Procas

Labiausiai stebino – jaunasis Edgaras Sečinskij 

Viena didžiausių apskritai viso turnyro staigmenų tapo Edgaras Sečinskij (iki 90 kg), kuriam tai buvo debiutas tokio lygio varžybose.

Lietuvis jau pirmoje kovoje įveikė žemyno vicečempioną vengrą Zsoltą Baloghą, priversdamas kone visą Lietuvos delegaciją griebtis už galvų. Maža to, tik paskutinę akimirką į rinktinę patekęs E.Sečinskij nė neketino sustoti. „Saulės ženklo“ kovotojas nukeliavo iki pat finalo, kuriame turėjo susitikti su bene tituluočiausiu Europos kiokušin karatė meistru bulgaru Valerijumi Dimitrovu. Visas jėgas pakeliui iki finalo iššvaistęs lietuvis atsisakė kovos ir džiaugėsi pelnytu sidabro medaliu. V.Dimitrovas dėl to apgailestavo.

„Visos mano kovos nebuvo sunkios, bet tikėjausi įdomaus finalo. Gaila“, – sakė Bulgarijos karatė žvaigždė.

E.Sečinskij pasibaigus turnyrui tikino, kad planų žemyno elite būti pastumdėliu ir neturėjo. „Norėjau gerai pasirodyti. Norėjau parodyti, kad buvau pasiruošęs tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Viduje tikėjau, kad galiu iki pusfinalio nekeliauti. Vis dėlto svarbiausias tikslas buvo parodyti save, įrodyti, jo galiu kovoti, o ne konkreti vieta“, – dėstė sportininkas

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Diana Mačiūtė

Be medalių...

Nenuvylė ir kitas svorio kategorijos iki 90 kg debiutantas – Valdemaras Gudauskas. Jis taip pat įveikė savo pirmąjį varžovą – Lietuvos sportininkas po pergalės neslėpė džiaugsmo, o treneriai jį ramino: dar ne visas kelias nueitas. Vis dėlto, nepaisant didelio noro, antros pergalės mažai patirties turinčiam V.Gudauskui iškovoti nepavyko.

Aivarą Dadurą (iki 70 kg) prieš čempionatą treneriai įvardijo kaip sportininką, galintį pateikti staigmeną. Vis dėlto nieko panašaus neįvyko. Puikus pasiruošimas šuniui ant uodegos nuėjo dėl apmaudžių klaidų: už du neleistinus smūgius jau pirmoje kovoje A.Dadura buvo diskvalifikuotas.

Šioje svorio kategorijoje Andrius Miseckas, laimėjęs pirmąsias dvi kovas, pasirodymą baigė ketvirtfinalyje. Panašus buvo ir Vytauto Ceplos (iki 80 kg) kelias: du įveikti varžovai ir kluptelėjimas trečioje kovoje. Sunkiasvoris Andrius Draugelis (virš 90 kg) pirmą kovą laimėjo įspūdingu nokautu, tačiau antroje kovoje pergalės nepasiekė.  Gabija Gudeliauskaitė (iki 65 kg) pasirodymą taip pat baigė antroje kovoje.

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./reneriai Andrius Macijauskas ir Paulius Klapatauskas
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas