Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiemos pradžia – su įspūdinga Tysono Fury ir Deontay Wilderio kova

Didžiosios Britanijos bokso žvaigždė Tysonas Fury naktį iš šeštadienio į sekmadienį susidurs su rimtu iššūkiu, kuomet pirštinėmis sumuš su WBC sunkiasvorių čempionu Deontay Wilderiu.
Deontay Wilderis ir Tysonas Furry Los Andžele prieš bokso dvikovą.
Deontay Wilderis Los Andžele prieš bokso dvikovą. / „Scanpix“ nuotr.

Save čigonų karaliumi praminęs T.Fury su amerikiečiu D.Wilderiu susikaus „Staples Center“ arenoje Los Andžele. 30-mečiui britui tai bus trečioji dvikova po sugrįžimo į bokso ringą.

Pertrauka bokse T.Fury mėgavosi nuo 2015 metų lapkričio, kuomet nukarūnavo beveik dešimtmetį tarp sunkiasvorių karaliavusį Volodymyrą Klyčko. Sugrįžęs Didžiosios Britanijos boksininkas iškovojo užtikrintas pergales prieš Seferą Seferį ir Francesco Pianetą.

Tačiau dabar T.Fury lauks kur kas stipresnis varžovas – visas 40 kovų (39 nokautu) laimėjęs 32-ejų D.Wilderis.

„Scanpix“ nuotr./Deontay Wilderis Los Andžele prieš bokso dvikovą.
„Scanpix“ nuotr./Deontay Wilderis Los Andžele prieš bokso dvikovą.

„Jis – stiprus smūgiuotojas, aš – talentingas boksininkas. Esu tikras, kad ši naktis bus įspūdinga, – apie kovą kalbėjo T.Fury. – Wilderis neturi jokių ginklų, kurie mane gąsdintų. Smūgiai nuo manęs atšoka.

Šiame pasaulyje nėra žmogaus, kurio bijotų Tysonas Fury. Ką jau kalbėti apie vyrus, kasdien pinančius sau kasas. Man jis visiškai nebaisus.“

30-metis britas, iki šiol taip pat nepatyręs pralaimėjimo kartėlio (27 pergalės, iš kurių 19 nokautu), kitoje Atlanto pusėje nesikovė nuo 2013 metų, kai Niujorke septintame raunde paguldė Steve’ą Cunninghamą.

Teigiama, jog ši kova D.Wilderio kišenę papildys 14 mln. JAV dolerių, tuo tarpu T.Fury yra užsitikrinęs 10 mln. dolerių. Britas dalį sumos pažadėjo paaukoti pastogės statyboms benamiams tėvynėje.

„Scanpix“ nuotr./Tysonas Fury Los Andžele prieš bokso dvikovą.
„Scanpix“ nuotr./Tysonas Fury Los Andžele prieš bokso dvikovą.

Anksčiau tikėtasi, jog D.Wilderiui iššūkį mes kitas britas – Anthony Joshua, tačiau WBA, IBF, WBO bei IBO diržų savininkas turėjo dalyvauti privalomoje iššūkio kovoje su Aleksandru Povetkinu, kurį nokautavo septintame raunde „Wembley“ arenoje.

Tačiau jei T.Fury iš D.Wilderio atims WBC čempiono diržą, amerikiečio vietą kovoje su A.Joshua gali užimti būtent 30-metis britas. T.Fury ir pats pripažino, kad labai norėtų suremti pirštines su pajėgiausiu planetos boksininku.

Paklaustas, kas, jo nuomone, yra geresnis kovotojas, T.Fury spaudos konferencijoje sakė: „Nežinau. Žmonės šiuo klausimu turi skirtingas nuomones. Ne man jį spręsti. Tačiau nesusikauti su juo būtų nuodėmė. Visiems būtų labai smagu. Išsiaiškinti, kas yra geriausias, galime tik kovodami su geriausiais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas