Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

27 varžybas iš eilės laimėjęs Justinas Gatlinas pasirengęs pagaliau aplenkti Usainą Boltą

Sprinteris Justinas Gatlinas rengiasi pasaulio lengvosios atletikos čempionatui Pekine, kuris vyks rugpjūčio 22-30 dienomis. Šiuo metu 33 metų amerikietis yra greičiausias sezono sprinteris ir rengiasi pagaliau įveikti sprinto karalių Usainą Boltą, rašo „Reuters“. Dukart per karjerą dėl dopingo baustas atletas šiemet bėga greičiau nei tada, kai vartojo draudžiamus preparatus.
Justinas Gatlinas
Justinas Gatlinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet geriausią sezono rezultatą 100 metrų rungtyje J.Gatlinas gerino jau keturis kartus (geriausias 9,74 sek.), o 200 metrų rungtyje – du kartus (19,57). Abu rezultatai yra geriausi 33-ejų atleto karjeroje, o tokiu greičiu 100 metrų niekas nebėgo pastaruosius trejus metus.

2006 m. antrą kartą vartojant dopingą pagautas amerikietis išvengė viso gyvenimo diskvalifikacijos ir atsipirko 8-erių metų bauda, kuri vėliau sumažinti iki ketverių. Tada jo pasaulio rekordas 9,77 sek. buvo panaikintas, tačiau dabar jis bėga dar greičiau.

Nuo 2013 metų gegužės mėnesio 200 metrų distancijoje ir tų pačių metų rugsėjo 100 metrų distancijoje J.Gatlinas nėra pralaimėjęs nė vienerių varžybų. Jis pasiekė 27 pergales iš eilės. Vis dėlto, per savo karjerą J.Gatlinas vos vieną kartą iš septynių bandymų yra įveikęs šiemet traumų kamuotą Usainą Boltą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas ir Justinas Gatlinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas ir Justinas Gatlinas

„Tikiuosi, kad Pekine mes tiek 100, tiek 200 metrų finaluose surengsime įspūdingą šou“, – „Reuters“ sakė J.Gatlinas.

Galime spėti, kad viso pasaulio sporto gerbėjai, nepaisant pastarųjų metų rezultatų, palaikys ne dukart dėl dopingo baustą amerikietį, o U.Boltą. Tai yra ir dėlto, kad J.Gatlinas iki šiol neprisipažįsta nė vieno iš dviejų atvejų, kai buvo pagautas vartojant dopingą.

„Man visiškai nesvarbu, ką apie mane kalba kritikai. Mano tikslas yra stoti prie starto linijos, bėgti ir kirti finišo liniją pirmoje vietoje. Toks mano darbas“, – nukerta J.Gatlinas.

Anot atleto, pirmąjį kartą 2001-aisiais draudžiamos medžiagos į jo organizmą pateko su nuo vaikystės vartojamais vaistais. 2006-asiais, anot J.Gatlino, testosterono buvo kremo, kurį jam odą trynė masažuotojas, sudėtyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas