Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airinė Palšytė – apie tikslus Rio ir iššovusią 18-metę varžovę

Iš pasaulio čempionato Portlande sugrįžusi šuolininkė Airinė Palšytė apgailestavo, kad ir vėl turėjo tenkintis ketvirtąja vieta. „Norėjau sušuoliuoti taip, kaip sezono pradžioje. Tas rezultatas man būtų garantavęs medalį. Kai ta ketvirta vieta kartojasi, darosi liūdna“, – po varginančios kelionės Vilniaus oro uoste kalbėjo sportininkė.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvė pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate įveikė 1,96 m aukštį ir liko ketvirta. Medalininkės aukščiau neiššoko, bet reikiamą aukštį įveikė greičiau.

Per 26 valandas iš JAV į Vilnių sugrįžusi lengvaatletė pripažino, kad kartėlis dėl ketvirtos vietos dar neišgaravo: „Tas pats buvo ir Prahoje, bet tada labiau liūdėjo mano trenerė. Man tai buvo vienas geriausių rezultatų suaugusiųjų varžybose, todėl šįkart tikėjausi daugiau. Norėjau sušuoliuoti taip, kaip sezono pradžioje. Tas rezultatas man būtų garantavęs medalį. Kai ta ketvirta vieta kartojasi, darosi liūdna.“

Šį sezoną lietuvė buvo įveikusi 1,97 m aukštį ir net buvo sezono lyderė, tačiau prieš pat čempionatą 18-metė Vashti Cunningham visus nustebino įveikusi 1,99 m ir Portlande tapusi pasaulio čempione. 

„Praėjusį žiemos sezoną gal net stabiliau šokinėjau, todėl nevažiavau labai pasitikinti savimi. Buvo kitų sportininkių, kurios gerai pasirodė, todėl žinojau, kas laukia. Važiavau padaryti tai, kas pavyks geriausia. Kovo pabaigoje jau sėdėdavau stovyklose, todėl tai nebuvo įprasta“, – apie lūkesčius kalbėjo 23-ejų A.Palšytė.

Su sezono geriausiu rezultatu iššovusi penkeriais metais jaunesnė konkurentė V.Cunningham privertė lietuvę ja pasidomėti: „Anksčiau su ja varžybose nebuvau susidūrusi. Bet ji jau pernai šoko 1,95 m. Tai geras rezultatas tokiai jaunai sportininkei. Tiesiog buvo kitų amerikiečių ir ji dėl konkurencijos nepatekdavo į rinktinę. Mums, senbuvėms, labai įdomu, kaip jai seksis. Ji šiemet baigia mokyklą ir net negalvoja stoti į universitetą. Skelbia, kad pasiners į profesionalų sportą.“

Roko Lukoševičiaus nuotr./Vashti Cunningham
Roko Lukoševičiaus nuotr./Vashti Cunningham

Amerikietė vienintelė pirmuoju bandymu įveikė 1,96 m aukštį. Antruoju bandymu tai pavyko padaryti sidabrą iškovojusiai veteranei ispanei Ruth Beitia ir bronza pasipuošusiai lenkei Kamilai Licwinko.

Jeigu A.Palšytei būtų pavykę iškovoti medalį, ji būtų vos antroji mūsų šalies atstovė, pasipuošusi pasaulio uždarų patalpų čempionato medaliu. Penkiakovininkė Austra Skujytė 2004 ir 2012 metais iškovojo bronzos medalius.

Vasarą A.Palšytės laukia Europos čempionatas Amsterdame ir Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės.

Balandžio 5 dieną lietuvė jau turėtų išvykti trijų savaičių stovyklai, kurioje rengsis Europos čempionatui ir ieškos varžybų, kuriose galėtų pasitreniruoti. Po Europos čempionato lengvaatletė taisys likusias klaidas prieš Rio žaidynes.

"Sulaukiu komplimentų iš užsienio specialistų, kad mano šuoliai tikrai gerėja. Reiškia, kad einu tinkama linkme. Nenoriu savęs apriboti rėmais ir sau kelti tikslų. Tikiuosi, kad viskas susiklostys gerai ir pasieksiu, ką galiu", – aptakiai apie tikslus olimpinėse žaidynėse kalbėjo A.Palšytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas