Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amžiaus susitarimas olimpiadoje: atsisakę šokti aukščiau abu laimėjo auksą

Prieš trejus metus italas Gianmarco Tamberi šoko katariečio Mutazo Essos Barshimo vestuvėse, o dabar – Tokijo olimpinėse žaidynėse – kartu šokinėjo iš laimės, abu laimėję aukso medalius.

Pirmą kartą nuo 1912 metų du lengvaatlečiai olimpiadoje tapo čempionais toje pačioje rungtyje. Identiškai finale Tokijuje šokinėję geri bičiuliai, iš kovos pasitraukus visiems kitiems varžovams, nusprendė nebesiaiškinti, kuris geresnis – sutarė nebešokti per 2,39 m kartelę.

Kadangi abu be klaidų įveikė visus aukščius iki tol (įskaitant ir 2,37 m), žaidynių organizatoriams teko ieškoti antro aukso medalio. Vienas atiteko G.Tamberi, antras – M.E.Barshimui.

Sidabro apdovanojimo šioje rungtyje nebuvo, o bronza džiaugėsi taip pat 2,37 m peršokęs, bet daugiau bandymų išnaudojęs baltarusis Maksimas Nedasekau, pasiekęs ir naują šalies rekordą.

„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi verkė iš laimės.
„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi verkė iš laimės.

Italo ir katariečio emocijos tiesiog sprogo. Sulaukę teisėjo patvirtinimo, kad gali nebetęsti varžybų ir abu tapti olimpiniais čempionais, bičiuliai tiesiog pašėlo olimpiniame stadione Tokijuje – puolė vienas kitam į glėbį, krito ant žemės ir rėkė iš laimės.

„Mums – tai svajonės išsipildymas. Jis vienas geriausių mano draugų, ne tik varžybose, bet ir gyvenime. Mes kartu sportuojame, palaikome vienas kitą sunkiausiais gyvenimo momentais. Abu iškentėme daug sunkių traumų. Tai – ypatinga akimirka ir nuostabi žinutė visam pasauliui“, – džiaugėsi M.E.Barshimas.

„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi ir Mutazas Essa Barshimas.
„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi ir Mutazas Essa Barshimas.

Jam tai jau trečias olimpinis medalis. 2016 m. Rio de Žaneire M.E.Barshimas buvo laimėjęs sidabrą, 2012 m. Londone – bronzą. Tuo metu italui G.Tamberi tai pirmasis olimpinis apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas