Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie Rio olimpiadą tebesvajojantys Rusijos sportininkai pralaimi kovą su laiku

Iš dopingo šešėlio niekaip neišsivaduojančios Rusijos lengvosios atletikos atstovai greičiausiai bus priversti praleisti Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tuo įsitikinęs pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos vadovas Dickas Poundas.
Richardas Poundas
Richardas Poundas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Iš visų įrodymų panašu į tai, kad visame šitame Titanike rūpinamasi tik tuo, kaip pakeisti vienus gultus kitais“, – vaizdingai rusų elgesį spaudos konferencijoje apibūdino D.Poundas.

Būtent po šio brito pareiškimų ir paviešintos ataskaitos, Rusijos lengvosios atletikos atstovai buvo išmesti iš tarptautinių varžybų. Šios šalies atstovams buvo duoti konkretūs nurodymai, kokias reformas privaloma atlikti, norint, kad Rusijos būtų grąžinta į tarptautinę areną.

„Mano nuomone, Rusija nesuspės. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) ir WADA tikrai nerizikuos savo reputacija“, – įsitikinęs D.Poundas.

Praėjusią savaitę Vokietijos ARD televizijoje buvo parodytas dokumentinis filmas, puikiai parodantis Rusijos antidopingo sistemos spragas. Jame atskleidžiami milžiniški korupcijos Rusijos sporte mastai ir teigiama, kad draudžiamus preparatus naudoja kone kas penktas šios šalies sportininkas.

„Mes jiems jau pasakėme, kad ne laikas skųstis, kadangi ir taip pralaimi kovą su laiku. Jei atvirai, nemanau, kad visą energiją ir dėmesį jie skiria reformų įgyvendinimui“, – toliau rusus pliekė D.Poundas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas