Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Atletės konfūzo valanda: po pergalės atėjo diskvalifikacija, bet pabaiga – laiminga

Europos lengvosios atletikos čempionate Alice Finot išgyveno emocingą vakarą. Sekmadienį Prancūzijos lengvaatletė laimėjo 3000 m bėgimą per kliūtis, tada buvo diskvalifikuota, bet galiausiai galėjo džiaugtis titulu.
Alice Finot
Alice Finot / Vida Press nuotr.

Alice Finot galėjo džiaugtis Europos čempionato aukso medaliu po valandos sumaišties – per tą laiką prancūzė galvojo, kad liks diskvalifikuota.

Buvusi greičiausia 3000 m kliūtinio bėgimo finale, ji galėjo netekti titulo, nes dviem žingsniais užlipo ant bėgimo tako linijos.

Iš pradžių po bėgimo ji to nežinojo, tad įvykių posūkis nemaloniai nustebino.

„Buvo daug džiaugsmo, kol nenuėjau į persirengimo kambarį ruoštis medalių ceremonijai, – „L'Equipe“ pasakojo A.Finot. – Mes apsirengėme, o tada buvo pasakyta: „Eiki su mumis, tai nevyks šį vakarą.“ Tada man paskambino treneris ir pasakė, kad „preliminariai esi diskvalifikuota“.

Bėgikė sakė nepajutusi, kada padarė klaidą trasoje.

Vida Press nuotr./Alice Finot
Vida Press nuotr./Alice Finot

„Ne, ši akimirka neliko atmintyje. Pamenu, kad Gega (5 vietą užėmusi Luiza Gega) suklupo, stumtelėjo mane. Kažkuriuo metu pėda užlipau ant linijos, – pasakojo A.Finot. – Laukdama galutinio sprendimo dvejojau ir laukiau. Nepanikavau, laikiausi atidžiai. Paskui tarsi išsijungiau. Pasakiau sau, kad žmonės dirba, aiškinasi, tad aš palauksiu. Per tą laiką nuėjau atlikti antidopingo testo.“

Prancūzijos atletė iš visų jėgų stengėsi laikytis ramiai, o tuo metu Prancūzijos lengvosios atletikos federacija pateikė protestą, kurį ėmė svarstyti varžybų teisėjai.

Galiausiai ji sužinojo, kad diskvalifikacija atšaukta, o ji bus apdovanota aukso medaliu. Į šią žinią A.Finot reagavo labai džiaugsmingai.

„Minutės slinko ilgai, bet stengiausi pasilikti viltį, nes žinau, kad turi būti laiminga žvaigždė – jei teisingai darai savo dalykus, už tai ateina atpildas. O jei kažkas nesiseka, ruoškis likti stipri, pasimokyk iš to ir grįžk stipresnė.

Net jei tai būtų neteisinga, kaip, mano nuomone, buvo šioje situacijoje, tai nebūtų manęs sužlugdę. Tikslas nėra Europa, nors, aišku, aš norėjau medalio. Prabėgau gerai varžybose, nusipelniau jo, bet mano tikslas taip pat yra ir olimpinės žaidynės. Jau turėjau mintyse, kad jose galėsiu atsigriebti. Tačiau federacija reagavo labai gerai ir padarė viską, kai aš nieko nebegalėjau kontroliuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius