Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Cosma“ taurės varžybose – ieties metikų elitas bei kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes gaudynės

Penktadienį Vilniaus Vingio parko stadione vyks tarptautinės sporto klubo „Cosma“ taurės varžybos, šiemet pritrauksiančios beveik 200 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos bei Kinijos. Svarbiausios šalies komercinės lengvosios atletikos varžybos sportininkams taps generaline repeticija prieš kitą savaitę Romoje (Italija) prasidėsiantį Europos čempionatą bei galimybe iškovoti kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes.
Edis Matusevičius
Edis Matusevičius / „Scanpix“ nuotr.

Sporto „Cosma“ taurės varžybas atidarys ieties metikai, tarp kurių – 2016 metų Europos čempionas latvis Zigismundas Sirmaisas, 2019-ųjų Europos jaunimo vicečempionas Krišjanis Suntažas iš Latvijos, Azijos žaidynėse šeštą vietą praėjusiais metais iškovojęs kinas Haoran Hu bei geriausią asmeninį rekordą tarp visų dalyvių turintis Edis Matusevičius.

Antradienį Estijoje Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė ietį numetė 85,58 m bei įvykdė Paryžiaus olimpinių žaidynių normatyvą. Tai – septintas šio sezono rezultatas pasaulyje. Beje, E.Matusevičius normatyvą įvykdė prieš tai dėl kelio skausmo praleidęs šalies klubų čempionatą.

„Su keliu vis dar šiek tiek vargstu, yra diskomfortas ir nesijaučiu šimtu procentų gerai. Treniruotės tikrai nerodė, kad galiu įvykdyti normatyvą, niekas nesigaudavo, prastai sekėsi ir galvojau, kad varžybos Estijoje bus labai prastos. Viskas gavosi atvirkščiai, labai nustebau ir apsidžiaugiau, kad esu geresnėje formoje nei pats galvojau“, – sakė E.Matusevičius.

Ieties metikui priklauso „Cosma“ taurės varžybų rekordas, kurį pasiekė 2019-aisiais: tada Vingio stadione jo mesta ietis nuskriejo 81,38 m.

„Bandysiu atsistatyti per šias dvi dienas ir sustartuoti kuo geriau „Cosma“ taurės varžybose. Tai bus tarsi repeticija prieš Europos čempionatą – visas pasiruošimas ir mintys dabar jam. Vingio stadione esu permetęs 80 metrų, norėtųsi tą padaryti vėl“, – vylėsi E.Matusevičius.

Puikios sportinės formos savo atstovaujamo klubo varžybose startuos ir Simas Bertašius. Praėjusį sekmadienį bėgikas pagerino 1500 m Lietuvos rekordą, nuotolį nubėgęs per 3 min. 37,19 sek. „Cosma“ taurės varžybose vidutinių nuotolių bėgikas startuos 800 m distancijoje, kurioje jam iššūkį mes pajėgūs latviai bei estas.

„Kiekvieną kartą, kai turiu prabėgti kažką nestandartinio, tai yra ne 1500 metrų, labai džiaugiuosi. Tai būna tarsi atgaiva. Man labai patinka mano pagrindinė rungtis, bet labai smagu bėgti rungtyje, kur nejauti absoliučiai jokios įtampos, labiau atsipalaiduoji ir mėgaujiesi varžybomis daugiau nei įprastai“, – teigė S.Bertašius.

Šalies rekordą stadione vidutinių distancijų bėgikas pagerino po trejų metų pertraukos. Sportininkas neslepia, kad sėkminga sezono pradžia jam sugrąžino pasitikėjimą savo jėgomis.

„Galvoju, kad pasitikėjimas savimi buvo šiek tiek pradingęs po pastarųjų metų neypatingai sėkmingų startų, vis kažko pritrūkdavo iki tos formos, kokia būdavo anksčiau. Dabar, nuo pat pirmų varžybų, kai prabėgau 3 min. 37,92 sek., pasitikėjimas savimi grįžo. Supratau, kad jei pirmu startu taip bėgu, tokioje ankstyvoje sezono fazėje, tai galima tikėtis ir dar geresnių rezultatų“, – sakė S.Bertašius.

Intriguojančią kovą į „Vingio“ stadioną atvykę aistruoliai išvys ir vyrų 200 m bėgime, kur susigrums Europos čempionate dalyvausiantys Gediminas Truskauskas bei latvis Oskaras Grava. Geresnį šio sezono rezultatą turi mūsiškis, praėjusią savaitę Lenkijoje šį nuotolį įveikęs per 20,79 sek.

„Pirmos ir antros šio sezono varžybos buvo tarsi įsivažiavimas, šiek tiek prisvilę blynai. Lūkesčiai buvo kiek didesni, bet nenusivyliau, nes retai kada pirmais startais pasiekiu asmeninius rezultatus, reikia įsivažiuoti. Paskutinis startas Lenkijoje nuteikė pozityviau, bet ir ten pasiektas laikas toli gražu nuo to, koks yra tikslas. „Cosma“ taurėje tikiuosi subėgti kažkiek geriau, nes liko nedaug laiko iki Europos čempionato ir šios varžybos bus šioks toks jėgų patikrinimas“, – teigė G.Truskauskas.

Beje, būtent „Cosma“ taurės varžybose sprinteriui 2021 metais pavyko paskutinę akimirką įšokti į Tokijo olimpinių žaidynių traukinį bei pelnyti reikiamus reitingo taškus. Papildyti jų kraitį ar net įvykdyti olimpinį normatyvą šiemet Vilniuje pretenduos ne tik G.Truskauskas, bet ir disko metikas Martynas Alekna, bėgikė Modesta Morauskaitė bei šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė.

Varžybų pradžia – 16 val. Pagrindiniai renginio rėmėjai – geriausias pasaulyje sportines dangas klojanti įmonė „Conica“, UAB „Sportinės dangos“ bei Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius