Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Diana Zagainova olimpinę svajonę derina su dvikrypte karjera: atliko praktiką

Apie antrąsias karjeros olimpines žaidynes Paryžiuje svajojanti trišuolininkė Diana Zagainova tarpsezoniu atliko praktiką Nacionalinėje sporto agentūroje (NSA). Pasak Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionės, sportininkai turi didelį potencialą ir už sporto karjeros ribų, tik reikia atrasti dominančią sritį ir gauti galimybę ją išbandyti, – rašoma NSA pranešime spaudai.
Diana Zagainova
Diana Zagainova / Alfredo Pliadžio nuotr.

Socialinę politiką Vilniaus universitete studijuojanti D.Zagainova sako apsidžiaugusi, kai Nacionalinė sporto agentūra patvirtino, kad ji gali atlikti praktiką būtent šioje organizacijoje. Ketvirto kurso bakalauro studijų studentė trijų mėnesių praktiką atliko tarp žiemos ir vasaros varžybų sezonų.

„Šiek tiek jaudinausi, nes esu sportininkė ir visa mano veikla visiškai skiriasi nuo darbo Nacionalinėje sporto agentūroje. Iki šiol tikriausiai nesu buvusi ofise, kur žmonės dirba būtent tokioje aplinkoje. Mano aplinka – stadionai, maniežai. Labai patiko pamatyti Nacionalinės sporto agentūros struktūrą, džiaugiuosi, kad galėjau susipažinti su visais vidiniais darbais, prisiliesti prie skirtingų skyrių veiklos, nes atlikau praktiką visuose skyriuose. Mane labai šiltai priėmė ir turėjau priėjimą prie visko – susitikimų su sporto šakų federacijomis, diskusijų, asmeninio ryšio su vadovais ir darbuotojais, taip pat galėjau pasidalinti savo patirtimi kaip sportininkė. Turiu minčių, kad ateityje norėčiau dirbti sporto srityje, tik nežinau, ar labiau būti trenere, ar rinktis sporto valdymo ir vadybos sritį. Šiuo metu esu susikoncentravusi į sportinę karjerą, bet ši praktika atvėrė akis apie sporto situaciją Lietuvoje – kaip vyksta procesai, su kokiais iššūkiais susiduriama. Labai įdomi patirtis“, – sako D.Zagainova.

NSA nuotr./NSA vadovas Mindaugas Špokas ir Diana Zagainova
NSA nuotr./NSA vadovas Mindaugas Špokas ir Diana Zagainova

Per praktiką Nacionalinėje sporto agentūroje D.Zagainova turėjo galimybę tobulinti įvairias kompetencijas – atlikti praktiką visuose skyriuose, dalyvauti įvairiuose susitikimuose, dirbti renginiuose.

„Džiaugiuosi Dianos pasirinkimu atlikti praktiką agentūroje. Studentės atsakomybė, disciplina, požiūris į atliekamą veiklą – tai savybės, kurias suformuoja sportinė veikla ir kurios puikiai dera veiklos pasaulyje, nepriklausomai nuo specialybės ir profesijos“, – sako Kompetencijų centro ir D. Zagainovos praktikos vadovė Vilma Čingienė.

D.Zagainova dėl įtempto treniruočių ir varžybų tvarkaraščio ne kartą stabdė studijas Vilniaus universitete. Pasak lengvaatletės, sportininkų dvikryptei karjerai turi būti skiriamas labai didelis dėmesys.

„Norėtųsi, kad daugiau organizacijų, įmonių leistų atlikti praktiką ar įdarbintų sportininkus ir jie turėtų galimybę save išbandyti. Manau, mes, sportininkai, turime labai daug gerų savybių – stiprų charakterį, užsispyrimą, norą mokytis ir tobulėti bei nepasiduoti. Tikrai turime didelį potencialą ir už sporto ribų, tik reikia atrasti dominančią sritį. Nemažai sportininkų, ypatingai vyrų, kuriems 19–23 metai, pasitraukia iš sporto, nes negali pragyventi iš sportinės veiklos. Vis dėlto, jeigu jie galėtų dirbti, tarkime, puse etato ir taip pat sportuoti, tai tikrai pagelbėtų jaustis saugiau ir toliau tęsti sportininko karjerą“, – sako viena geriausių šalies trišuolininkių.

Nacionalinė sporto agentūra sporto sritimi besidomintiems asmenims ir sportininkams, siekiantiems dvikryptės karjeros, suteikia galimybę atlikti praktiką organizacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius