Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Disko metikas Virgilijus Alekna persigalvojo – sportininko karjeros jis dar nebaigia

Dar vasarą kalbėjęs apie sportinės karjeros pabaigą po Londono olimpinių žaidynių, disko metikas Virgilijus Alekna artėjant žiemai persigalvojo.
Archyviniai dukart olimpinio čempiono Virginijaus Aleknos gyvenimo ir karjeros kadrai
Virgilijus Alekna. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Dukart olimpinis čempionas 40-metis V.Alekna nutarė dar nekabinti disko ant vinies. Garsiausias Lietuvos lengvaatletis atskleidė, jog ketina dar  sudalyvauti 2013 metų pasaulio čempionate Maskvoje (Rusija), rašo sportIN.lt

V.Alekna spalį dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimuose. Sėkmės atveju V.Alekna diską būtų padėjęs į lentyną, tačiau rinkimus lengvaatletis pralaimėjo šaulei Dainai Gudzinevičiūtei – ji ketveriems metams tapo LTOK prezidente.

Apie tai, jog V.Alekna vis dėlto tęs sportinę karjerą, LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje antradienį pranešė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

„Per pastarąjį mėnesį apsisprendžiau. Kodėl? Nes jaučiu, kad dar galiu pasirengti pasaulio čempionatui“, – sakė disko metikas, pastaruoju metu dirbantis vidaus reikalų ministro patarėju sporto klausimams.

Šnekėdamas apie teorines galimybes startuoti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje, V.Alekna teigė, kad neverta užbėgti įvykiams už akių.

Kai pamatysiu, kad jau negaliu, iškart pasitrauksiu.

„Kai tau 40 metų, negali planuoti daug į priekį. Būtų drąsu tai daryti. Viskas priklausys nuo rezultatų. Kai pamatysiu, kad jau negaliu, iškart pasitrauksiu. Bet šiandien dar matau save pasaulio čempionate. Kaip dėl tolimesnės ateities, negali žinoti“, – konstatavo V.Alekna.

Tiesa, iškart po Londono olimpiados starto disko metimo sektoriuje, kur buvo užimta 4-oji vieta, V.Alekna leido suprasti, jog galimas atsisveikinimas su didžiuoju sportu – dar negreit.

„Siūlyčiau neskubėti rašyti, kad baigiau savo pasirodymą. Sezonas ateina, praeina, vėl naujas prasideda. Profesionalui, tiek metų esančiam sporte, visiškai baigti sportuoti nesveika, reikia palaipsniui trauktis. Ką gali žinoti, gal kitais metais galiu ir pasportuoti. Žinoma, ne tokiais krūviais.

Kitais metais vyks pasaulio čempionatas. Jei jame dalyvaučiau, tai būtų mano dešimtasis pasaulio čempionatas. Man atrodo, daugiau nėra tiek lengvaatlečių, dalyvavusių dešimtyje planetos čempionatų. Tai būtų šioks toks rekordas. Bet aš dar nežinau, kaip elgsiuosi“, – Londone 15min.lt kalbėjo V.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas