Sportas gyvai

Europos čempionate debiutavęs E.Benkunskas: „Kaunamės kaip gladiatoriai“

Romos (Italija) olimpiniame stadione su geriausiais Europos dešimtkovininkais pirmą sykį karjeroje varžėsi ir Edgaras Benkunskas, rašo Lietuvos lengvosios atletikos federacija.
Edgaras Benkunskas
Edgaras Benkunskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Daugiakovininkas po 5 rungčių (100 m – 11,17 sek.; šuolis į tolį – 7.17 m; rutulio stūmimas – 14.92 m; šuolis į aukštį – 2.02 m; 400 m – 50,58 sek.) turėjo 4072 taškus ir rikiavosi 16 vietoje iš 24 dalyvių.

Geriausius sezono rezultatus šuolio į tolį ir 400 m bėgimo rungtyse užfiksavęs lietuvis apžvelgė pirmosios dienos pasirodymą iškart po 400 m sprinto:

„Dabar kaip jaučiuosi, tai labai blogai. Viską skauda, bet šiaip, tai smagu. Esu patenkintas. Džiaugiuosi, kad čia esu tarp geriausių. Bėgau su pasaulio rekordininku viename iš bėgimų, tai čia jau viena svajonė išsipildė. Labiausiai esu patenkintas šuolio į tolį rezultatu. Aukštis neblogai, aišku, galėjo būti geriau. Bėgimai tokiose sąlygose – būtų galima ir greičiau bėgti, bet taip išėjo, kad nuovargis jaučiasi, kas liečia sprintus. O techninės rungtys, viskas neblogai.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Benkunskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Benkunskas

25-ą gimtadienį neseniai atšventęs E. Benkunskas paskutinėse dešimtkovės varžybose surinko 8098 taškus (naujas asmeninis rekordas). Šis pasirodymas suteikė papildomo pasitikėjimo savimi ir užtikrino kelialapį į Romą:

„Tikslas – norisi į aštuntuką papulti. Po pirmos rungties sau pasakiau, kad nesvarbu, kas benutiks, stengsiuosi išlikti pozityvus ir mėgausiuosi pirmuoju suaugusiųjų Europos čempionatu. Tas jaudulys gal jaučiasi, bet jis labiau iš gerosios pusės. Džiaugsmo jaudulys. Kaip mažas vaikas į saldainių parduotuvę atėjęs. Pamatysime rytoj, kaip čia užbaigsiu.“

Į Paryžiaus olimpines žaidynes keliaus 24 dešimtkovininkai, o E. Benkunskas šiuo metu reitingų sistemoje rikiuojasi 34 pozicijoje. Visgi, situaciją gali pakeisti rezultatas Europos čempionate bei Lietuvos čempionate, kuris vyks birželio 28–30 d. Kvalifikacija į olimpines žaidynes užsidarys liepos 1 d.

„Vilčių tikrai neprarandu, dar yra Lietuvos čempionatas. Aišku, čia gaunasi daugiakovė po daugiakovės, sunku, jaučiasi nuovargis. Grįžus reikės pailsėti ir bandyti dar Lietuvos čempionate. Vis tiek reikia dviejų gerų startų, rezultato Austrijoje (8098 taškai) neužtenka“, – apie galimą olimpinės svajonės išpildymą kalbėjo lietuvis.

Antradienį sportininkas dalyvaus likusiose 5 rungtyse – 110 m barjerinis bėgimas, disko metimas, šuolis su kartimi, ieties metimas, 1500 m.

„Smagu, vyrai yra tikri kovotojai. Be to, esame Romoje, tai ir kaunamės kaip gladiatoriai. Tikėkimės, kad rytoj irgi nesumažės mūsų gretos, nes daugiakovė – viena iš draugiškiausių rungčių, vieni kitus palaikome. Žinome, kaip kiekvienam sunku, nes visi einame per tą patį ir suprantame vienas kitą“, – draugiškus santykius tarp daugiakovininkų akcentavo E. Benkunskas.

Antrąją dieną lietuvis 110 m su barjerais nubėgo per 14,70 sek. ir po 6 rungčių liko 16 vietoje (4958 taškai).

Vėliau – disko metime (45,02 m) – jis palypėjo viena pozicija aukštyn, bet šuolio su kartimi rungtyje (4,60 m) nukrito į 17-ąją.

Kiek atsigriebti pavyko paskutinėse rungtyse – ieties metime (61,26 m) ir 1500 m bėgime (4 min. 51,44 sek.).

Iš viso E.Benkunskas surinko 7882 taškus ir užėmė 15 vietą.

Priminsime, kad lietuvio karjeros rekordas yra 8098 taškai. Tiek jis buvo surinkęs šiemet.

Europos čempionu pirmą sykį gyvenime tapo estas Johannesas Ermas (8764 tšk.).

Jis aplenkė norvegą Sanderį Skottheimą (8635 tšk.) ir prancūzą Makensoną Gletty (8606 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius