Sportas gyvai

Fantastika: paskutiniu metimu visus aplenkęs E.Matusevičius – Europos čempionato finale

Iki paskutinio metimo atrankoje nepatekti į finalą rizikavęs Edis Matusevičius galiausiai švystelėjo ietį taip, kad paliko už nugaros visus varžovus.

27-erių Lietuvos rekordininkas trečiuoju bandymu įrankį nuskraidino 84,82 m ir garantavo sau vietą trečiadienio vakarą Romoje (21:28 val. Lietuvos laiku) vyksiančiame Europos čempionato finale.

Atrankos varžybų normatyvas buvo 82 m.

A grupėje besivaržęs E.Matusevičius pirmu bandymu numetė 78,88 m, antru – 79,60 m ir tuo metu žengė septintas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius

Tokia vieta ramybės prieš B grupės pasirodymą tikrai nebūtų užtikrinusi, nes finale varžysis tik 12 geriausių.

Laimei, E.Matusevičius į visus klausimus atsakė fantastišku paskutiniu bandymu atrankoje.

„Tiesą sakant, nesitikėjau jokio rezultato. Tiesiog atėjau ir galvojau, ką reikia padaryti, kad (rezultatas) gautųsi. Bet niekas nesigavo. Pradėjo kilti stresas. Trečiu bandymu susiėmiau ir padariau, ką reikėjo. Ietis nulėkė. Net nejaučiau, kad tiek toli, bet – neblogai. Dabar jaučiuosi daug geriau“, – iš karto po atrankos varžybų kalbėjo E.Matusevičius.

„Galbūt pirmas čempionatas, kuriame esu sveikas. Iš tikrųjų, net keista (šypteli). Nejaučiu jokių skausmų, – pažymėjo šalies rekordininkas.

– Kažkiek skubėjau, daug streso... Pats iš savęs daug reikalavau. Dėl to per greitai išmetu. Nespėju net ant kojų atsistoti, per anksti ranka pradedu ir – nieko gero. Reikia šiek tiek nusiraminti, pakentėti, neskubėti.“

Už lietuvio nugaros A grupėje liko suomis Oliveris Helanderis (84,35 m), latvis Patrikas Gailumas (82,39 m) ir moldavas Andrianas Mardare (82,18 m).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius

Galutinis finalo dalyvių sąrašas paaiškėjo po B grupės atrankos, bet E.Matusevičius jame tikrai bus.

„Dabar reikia tiesiog pailsėti. Apie lūkesčius finale negalvoju. Tiesiog ateisiu, bandysiu ir stengsiuosi atlikti metimus, kuo taisyklingiau. O tada jau žiūrėsime. Kaip bus, taip bus“, – teigė ieties metikas.

„Šiaip, nesijaučiu labai puikios sportinės savijautos, bet rezultatai rodo, kad turėtų būti kitaip. Man pačiam atrodo, kad kažko dar trūksta. Nežinau, gal taip tiesiog atrodo. Gal ir esu puikios sportinės formos, – pečiais trūktelėjo Europos čempionato finalininkas.

– Jokio spaudimo nejaučiu. Daugiausia jo būna prieš atranką, o finale gali jau labiau mėgautis varžybomis, atsipalaiduoti šiek tiek. Manau, viskas bus gerai.“

Vietą Paryžiaus olimpiadoje jau turinčio E.Matusevičiaus karjeros ir Lietuvos rekordas yra 89,17 m. Tiek jis metė 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius