Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finišo linija – Usainas Boltas atsisveikina ir laukia Jose Mourinho skambučio

„Nesustabdomas“ ir „Neįveikiamas“. Du žodžiai, kuriuos Usainas Boltas norėtų matyti viso pasaulio antraštėse po savo paskutinio karjeros bėgimo. Į Jamaikos genijų Londone netrukus nukryps viso pasaulio dėmesys. Jūs to irgi nepraleisite – sportui dar ilgai trūks tokio atleto kaip U.Boltas.
Usainas Boltas atvyko į Londoną
Usainas Boltas atvyko į Londoną / „Scanpix“ nuotr.

„Pasaulis dar turės daugybę puikių sportininkų, bet niekas neužpildys tos erdvės, kurią turi Usainas“, – įsitikinęs olimpinis čempionas ir Tarptautinės lengvosios atletikos prezidentas Sebas Coe‘as.

Lieka vos kelios dienos iki pasaulio lengvosios atletikos čempionato Londone, kuriame garsiausias visų laikų sprinteris užbaigs savo šlovingą karjerą. „Okupuosiu viso pasaulio sceną“, – juokiasi U.Boltas.

30-metis bėgimo genijus grįžta į Londono olimpinį stadioną, kuriame prieš penkerius metus iškovojo tris olimpinius aukso medalius. Viskas taip simboliška ir ypatinga. Išskirtinėje vietoje U.Boltas atsisveikins su milijonais sirgalių visame pasaulyje. Jis varžysis 100 metrų ir 4 po 100 metrų vyrų estafetės varžybose.

Jeigu futbole sirgaliai diskutuoja kas geresnis Pele ar Diego Maradona, o krepšinyje Michaelas Jordanas ar Lebronas Jamesas, tai sprinte niekam net nekyla abejonių. Usainas Boltas – geriausias visų laikų bėgikas. Be to, jis ir garsiausias visų laikų lengvaatletis, užbūręs visą pasaulį ne tik rezultatais, bet ir savo asmenybe.

U.Boltas įkvepia net ir tokias mega sporto žvaigždes kaip Rogerį Federerį, LeBroną Jamesą, Michaelą Phelpsą ir daugelį kitų.

„Nerealu stebėti Usainą Boltą. Jo kojos tokios didelės. Jis atrodo tarsi arklys. Toks didelis“, – išskirtiniu komentaru apie U.Boltą dalijosi legendinis plaukikas M.Phelpsas.

Lyginti U.Boltą su kitais sportininkais net nereikėtų. Visi sutinka, kad Žmogus Žaibas yra tarsi iš kitos planetos.

Usainas Boltas – greičiausias žmogus žemėje. Jo didžiausias greitis – 44,7 km/val. Tai reiškia, kad tam tikrose miesto gatvių dalyse jis galėtų būti baudžiamas už greičio apribojimų nesilaikymą.

Neįtikėtini pasiekimai pavertė jį vienu žymiausių ir labiausiai atpažįstamų atletų istorijoje. Daugybę metų pasaulio stadionuose karaliavęs jamaikietis greičiausiai ir išeis taip kaip trokšta – nenugalėtas ir nesustabdytas.

Futbolas – ne šiaip sau užgaida

U.Boltas nežino, ką veiks baigęs karjerą... nebent sulauks Jose Mourinho skambučio. Juokas juokais, bet futbolas – milžiniška jamaikiečio aistra. „Aš laukiu Mourinho skambučio! Galbūt tai įvyks paskutinę mano varžybų dieną“, – mintys apie futbolą dar guodžia U.Boltą, nes jis iš tiesų dar nežino, ką veiks baigęs karjerą.

Bus sunku. Sprinteris neslepia to.

„Bėgimo takelis – visas mano gyvenimas. Bėgu nuo dešimties metų. Kur dar aš galėsiu pasireikšti? Nežinau, ką norėsiu veikti. Būtent todėl mano mintyse tik vienas dalykas – futbolas. Tiesa, gal dar aktorystė. Suvaidinti kokiame nors filme būtų visai įdomu“, – kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais Londone sakė U.Boltas.

U.Boltas pasiekė ir nuolat gerino pasaulio rekordus. Dabar jam priklauso trys pasaulio rekordai: 100 m (9,58 sek.), 200 m (19,19 sek.) ir estafetės 4 po 100 m (36,84 sek.). Jamaikos pasididžiavimas yra pirmasis ir vienintelis sprinteris, tris kartus laimėjęs aukso medalius trijose olimpinėse žaidynėse iš eilės.

Per savo karjerą jamaikietis iškovojo 28 medalius. Iš jų net 8 olimpiniai aukso medaliai.

U.Boltą sirgaliai išvys rugpjūčio 5-ą dieną kvalifikaciniuose bėgimuose. Paskutinį kartą jis pasirodys rugpjūčio 12-ą dieną estafetės bėgime.

VIDEO: U.Bolto pasaulio rekordas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas