Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Galingai į finalą įskriejęs E.Matusevičius: „Dar toli gražu iki gero metimo“

„Tiesą sakant, nejaučiau, kad metimas lėks 82 metrus. Kaip ir visą sezoną“, – po sėkmingų atrankos varžybų prisipažino Edis Matusevičius.

Paskutinė Lietuvos viltis penktadienio rytą užtikrintai, su penktuoju rezultatu, įskriejo į pasaulio čempionato Budapešte finalą.

„Trečias mano pasaulio čempionatas ir pagaliau pirmas finalas. Labai džiaugiuosi ir įrodžiau sau“, – džiaugėsi šalies rekordininkas.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius

„Bet dar tikrai yra ką pataisyti. Techniškai – toli gražu iki gero metimo, – tęsė E.Matusevičius. – Šiame sezone pats save stebinu. Išmetu ir nežinau, kur nusileis. Gal dėl metų pertraukos? Nes nejaučiu, kiek metu.“

Traumų niekaip neišvengiantis Lietuvos rekordininkas ir šiame čempionate startuoja su skaudančiu Achilu. Jis neslėpė, kad patekdamas į finalą jau viršijo savo lūkesčius.

„Šio sezono tikslas buvo tiesiog mesti toliau nei 80 metrų. Įvykdžiau jį vos ne per visas varžybas. Planavau galbūt patekti į pasaulio čempionatą. Patekau, o čia papuoliau ir į finalą. Man, asmeniškai, tai – super bonusas“, – teigė jis.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edžio Matusevičiaus treneris ir tėtis Edmuntas Matusevičius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edžio Matusevičiaus treneris ir tėtis Edmuntas Matusevičius

Į finalą E.Matusevičius žengė net su penktuoju rezultatu, bet neabejojo, jog finale varžovai mes gerokai toliau.

„Tas penktas rezultatas atrankoje nesako nieko. Finalas bus naujos varžybos. Nauji trys bandymai. Po to – galbūt dar trys, jei papulsi į aštuntuką. Jokio spaudimo dabar. Finale tiesiog mėgausiuosi savimi, kovosiu ir atiduosiu viską, ką galiu ir turiu“, – viltingai pridūrė lietuvis.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius

27-erių E.Matusevičius geriausiu antruoju bandymu įrankį nuskraidino 82,35 m ir turėjo prabangą atsisakyti trečiojo metimo.

„Aišku, buvo jauduliukas, kad varžovai mes toliau, bet tikimybė buvo maža, kad 7–8 žmonės pagerintų mano rezultatą. Ir tą Achilą man vis dar skauda. Nepraeina. Rizikavom ir pasitaupėm, o ką darysi?“ – atviravo Lietuvos ieties metimo čempionas ir rekordininkas.

„Šiaip atiduodu viską, ką turiu, bet skausmų yra... Aišku, sektoriuje adrenalinas padaro savo ir tuos skausmus nuima“, – atskleidė E.Matusevičius.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Edis Matusevičius

„Dabar reikės lįsti į ledo vonią. Gerai atsigaivinti, nes sektoriuje nežmoniškas karštis... Dalyvavau Kinijoje (kur tapo universiados čempionu, – aut. past.), ten irgi buvo karšta ir drėgna, bet čia atrodo dvigubai karščiau. Reikės atsigauti prieš finalą. Ryt padaryti mankštelę, prasijudinti. Kai ką pataisyti ir startuoti finale“, – teigė jis.

Vyrų ieties metimo finalo dalyviai
Vyrų ieties metimo finalo dalyviai

Tiesioginį bilietą į finalą garantavo 83 m riba (toliau metė 3 sportininkai). Arba patekimas tarp dvylikos geriausių pagal rezultatą.

Toliausiai atrankoje metė olimpinis čempionas iš Indijos Neerajus Chopra, jau pirmuoju mėginimu užfiksavęs geriausią sezono rezultatą – 88,77 m.

„Varžovų rezultatai nenustebino. Nustebino Keshorno Walcotto (2012-ųjų olimpinio čempiono iš Trinidado ir Tobago, – aut. past.) trauma, patirta per apšilimą. Kažkas nutiko Achilui. Ar nutrūko, ar kažkas kito... Visi kiti mėtė taip pat, kaip ir sezono metu“, – kalbėjo lietuvis.

E.Matusevičius pritarė ir Livetos Jasiūnaitės mintims, kad ieties metimo sektorius šiame pasaulio čempionate labai tinka greitiems metikams.

VIDEO: L.Jasiūnaitė: „Tikėjausi ir norėjau būti finale“

„Sektorius – tikrai geras. Labai gera danga. Tokia gana kieta. Pritarčiau, kad greitiems metikams ji tikrai tinka“, – teigė į finalą patekęs lietuvis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edis Matusevičius

Šiemet Europos žaidynių vicečempionu tapusiam ir antrą sykį karjeroje universiadą laimėjusiam E.Matusevičiui tai – trečiasis pasaulio čempionatas. Į finalą iki šiol patekti nebuvo pavykę.

E.Matusevičius pasaulio čempionatuose

  • 2019 m. (Doha) – 22 vieta atrankoje (79,60 m)
  • 2017 m. (Londonas) – nepavyko užfiksuoti rezultato atrankoje

Toliausiai šiemet E.Matusevičius metė birželį Lenkijoje – 84,22 m, istoriniame Lietuvai Europos komandiniame čempionate.

Jam priklausantis Lietuvos rekordas, užfiksuotas 2019 m. Palangoje, yra 89,17 m.

Vyrų ieties metimo finalas vyks sekmadienį nuo 21:20 val.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius Budapešte rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius