Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geležinė rusė – Marija Lasickienė pratęsė įspūdingą pergalių seriją

25-erių šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė jau dabar yra viena geriausių visų laikų lengvaatlečių. Rusijos sportininkė Deimantinės lygos etape Romoje iškovojo jau 40-ąją pergalę iš eilės. Tokių pergalių serijų pasitaiko itin retai šiuolaikiniame sporte, ypač individualiose rungtyse.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“/AP nuotr.

Romoje M.Lasickienė pirmu bandymu įveikė 1,97 m aukštį ir užsitikrino pergalę. Tačiau rusei pakluso ir 2,02 m aukštis ir ji įsirašė geriausią pasaulyje sezono rezultatą.

Šuolininkė atakavo ir 2,04 m aukščio kartelę, tačiau visi trys bandymai buvo nesėkmingi. Rusės asmeninis rekordas siekia 2,06 m.

Įdomu, kad iki šiol geriausias sezono rezultatas priklausė septynkovininkei Nafi Thiam, kuri buvo peršokusi 2,01 m kartelę.

Aš pirmu bandymu neįveikiau 1,91 m aukščio ir labai ant savęs supykau.

Antrąją vietą etape Romoje užėmė bulgarė Mirela Demireva, peršokusi 1,94 m kartelę.

Po eilinės pergalės M.Lasickienė patikino, kad nežada atsipalaiduoti: „Džiaugiuosi, kad pagerinau savo sezono rezultatą. Šiandienos varžybos buvo emocionalios. Aš pirmu bandymu neįveikiau 1,91 m aukščio ir labai ant savęs supykau. Neabejoju, kad mane bet kada gali nugalėti, todėl negaliu ilsėtis.“

Pasaulio čempionė ir praėjusio sezono Deimantinės lygos nugalėtoja kol kas užtikrintai pirmauja prestižinėse lengvosios atletikos varžybose. Ji laimėjo ir pirmąjį etapą Šanchajuje.

Pastarąjį kartą M.Lasickienė varžybų nelaimėjo 2016 metų liepos 1-ąją dieną. Dėl sankcijų Rusijai lengvaatletė nedalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, todėl turi aiškų tikslą Tokijuje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Tiesa, rusė jau kurį laiką varžosi su neutralios atletės statusu ir po pergalių negali girdėti Rusijos himno.

Tačiau jai tai netrukdo triumfuoti visose varžybose, kuriose dalyvauja. Ji pranoko kitą įspūdingą pergalių seriją, kurią atliko trišuolininkė Caterine Ibarguen. Ši kolumbietė laimėjo 34 varžybas iš eilės ir atrodė nenugalima.

Beje, M.Lasickienei dar daug trūksta iki Gineso pasaulio rekordų knygoje esančio šuolininkės į aukštį Jolandos Balaš pasiekimo. Rumunė 1960 ir 1964 metais tapo olimpine čempione ir laimėjo net 142 varžybas iš eilės.

„Scanpix“/AP nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“/AP nuotr./Marija Lasickienė

Deimantinės lygos etape Romoje antrą vietą užėmė čempiono titulą ginantis Andrius Gudžius.

Tuo tarpu, Airinė Palšytė vis dar nepradėjo savo sezono. Lietuvė praleido uždarų patalpų sezoną ir rengiasi pagrindiniam sezono startui – Europos čempionatui Berlyne, kuris prasidės rugpjūčio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas