Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geležinis užsispyrimas – lietuvis paskutinis nepasidavė Miuncheno karštyje

Sportinio ėjimo meistrai antradienį Miunchene startavo patys pirmieji – 8:30 vietos laiku, tačiau ir tai nepadėjo išvengti pragariško karščio.
Artur Mastianica
Artur Mastianica / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Sportininkams sukant ratus istorinėse Miuncheno vietose termometrų stulpeliai ėmė artėti prie 30 laipsnių.

35 km sportinio ėjimo rungtyje – tai košmariškos sąlygos. Dešimt iš 27-ių prie starto linijos stojusių atletų nusprendė nebesikankinti ir nebaigti trasos.

Bet lietuvis Artur Mastianica žingsniavo iki pat pabaigos, net ir žinodamas, kad liks toli nuo savo galimybių – 2 val. 46 min. 9 sek. ir 17 vieta. Nuo pirmos vietos A.Mastianica atsiliko 19 min. ir 20 sek.

„Ne, ne, ne, – triskart po finišo pakartojo jis. – Ne apie tokį rezultatą galvojau. Bet palyginus... Ir traumą turėjau prieš tris mėnesius. Galima pasidžiaugti, kas sugebėjome kažkiek pasiruošti ir pasaulio, ir Europos čempionatams.

Karštis tikrai jautėsi. Sunku. Mačiau, kad daug dalyvių nebaigė. Oro sąlygos tikrai labai sunkios. Esu patenkintas, kad pasiekiau finišą, o ateityje, tikėkimės, viskas bus tik geriau.“

35 km Europos čempionate vyrai ėjo pirmą sykį. Toks atstumas aukščiausio rango varžybose debiutavo tik praėjusį mėnesį planetos pirmenybėse Judžine. Ten A.Mastianica buvo 33-ias (2:36:25).

„Dar tik antras startas, – plačiau apie naująjį rungtį nekalbėjo lietuvis. – Nežinau, labai mažai buvo pasiruošimo dėl tos mano traumos. Trys mėnesiai – mažokai. Jaučiasi, kad kažko trūksta, ar kilometrų daugiau surinkti, ar dar kažko.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Artur Mastianica
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Artur Mastianica

Iki šiol ilgiausia vyrų distancija būdavo 50 km, tačiau jos nebeliko siekiant lyčių lygybės. Dabar ir vyrai, ir moterys eina 35 ir 20 km.

Tačiau būtent 50 km, didžiausios ištvermės reikalaujanti rungtis, buvo A.Mastianicos arkliukas. 2018-aisiais Europos čempionate jis finišavo 14-as, po metų pasaulyje – 15-as.

„Sunku buvo atsigauti po pasaulio čempionato. Dar ir varžybas tokias turėjau. Gal ir nepavyko iki galo atsigauti, – svarstė A.Mastianica. – Pasaulio čempionate turėjau problemų su skrandžiu. Šįkart dėl to viskas gerai, jokio vėmimo nebuvo.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./A.Mastianicos treneris Viktoras Meškauskas
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./A.Mastianicos treneris Viktoras Meškauskas

Europos čempionate jau po keturių dienų jo laukia dar viena rungtis – 20 km sportinio ėjimo, bet ar dalyvaus joje, A.Mastianica atsakyti negalėjo.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Miguelis Angelis Lopezas
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Miguelis Angelis Lopezas

Europos čempionu antradienį tapo ispanas Miguelis Angelis Lopezas (2:26:49), toli už nugaros palikęs vokietį Christopherį Linkę (+2 min. 41 sek.) ir italą Matteo Giupponi (+3 min. 45 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas