Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Greičiausias britų sprinteris treniruosis Jamaikoje

Didžiosios Britanijos 100 metrų bėgimo čempionas Simeonas Williamsonas ruošiasi antrai savo kelionei į sprinterių Meką – Jamaiką. Jis praleis Kingstone daugiau nei du mėnesius ir bandys paneigti tarp kolegų sklandančius gandus apie tinginystę.
Simeon Williamson
Simeonas Williamsonas / zimbio.com nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simeonas Williamsonas šalia Usaino Bolto
Simeonas Williamsonas šalia Usaino Bolto

Būtent tokius kaltinimus jam yra išsakęs buvęs pasaulio rekordininkas Asafa Powellas. Viename interviu jis teigė, kad jamaikiečiai treniruojasi gerokai daugiau už britų sprinterius, bei pridėjo, jog pirmojo vizito Jamaikoje metu S.Williamsonas ne dirbo, o tik stebėjo, kaip dirba kiti. Atrodo, britą šie žodžiai gerokai įžeidė, nes sutikęs Asafą Londono sporto centre Crystal Palace“, jis kibo į atlapus. Tuomet A.Powellas pareiškė, kad jį ne taip suprato, ir incidentas buvo užglaistytas.

Savo ruožtu S.Williamsonas pripažino, kad kelionė į Jamaiką lygiai prieš metus jam buvo tikras šokas. Jis teigia, kad dirbo su A.Powellu bei jo treneriu Stevenu Francisu, o rytinės treniruotės būdavusios tikra kančia. Britas tikisi, kad per šią išvyką treniruosis su Usainu Boltu ir jo treneriu Glennu Millsu.

Didžiausias Jamaikos pranašumas – oro sąlygos. Anglijoje, kai treniruodamasis sustoji, raumenys iš karto atvėsta, o tai yra tiesiausias kelias į traumas, – teigia S.Williamsonas. – O kad atsigautum po didelių krūvių, reikia daug laiko ir įvairių procedūrų. Jamaikoje šie procesai vyksta greičiau, tad žiūriu į šią kelionę ir iš praktinės pusės. Ten galima bėgioti ir greičiau, ir ilgiau. Jamaikoje atletai treniruodamiesi nedaro nieko ypatingo. Jie turi stadioną su 300 metrų bėgimo taku bei nedidelę treniruoklių salę. Reikia pripažinti, lemiamą įtaką jiems turi užsispyrimas.“

Liepą Birmingame S.Williamsonas 100 metrų įveikė per 10,05 sekundės. Tai gana kuklus rezultatas pasaulio mastu, tačiau tuomet pūtė gan stiprus priešinis vėjas. Pats atletas mano, kad jei ne vėjas, jo rezultatas galėjo būti 9,9 sekundės, o tai jau šis tas.

Pasiekiau maždaug 60 procentų savo potencialo. Tai daug, tačiau daug ir liko. Mano problema yra ta, kad galiu lengvai įveikti distanciją per 10,15, o nubėgęs viena dešimtąja greičiau nežinau, kodėl man pavyko. Privalau tai išsiaiškinti.“

Pasaulio čempionate Berlyne britas net nepateko į pusfinalį: ketvirftinalyje liko tik penktas su kukliu 10,23 sekundės laiku. Tiesa, bėgant jam sutraukė koją. Pats S.Williamsonas neigia vyraujančią nuomonę, jog jis tiesiog sutriko, mat šalia bėgo U.Boltas. Jis teigia, kad jamaikiečio kaimynystė kaip tik veikė pozityviai. Jis grąžino publiką į stadionus. Anksčiau sprinteriai vaikščiojo su laidotuvių veido išraiška. Aš irgi atvažiavau į Berlyną rimtas ir susimąstęs, o U.Boltas tas nuotaikas išsklaidė. Jis iš varžybų padarė šou ir žiūrėdamas į jį supratau, kad kuo labiau atsipalaidavęs bėgi, tuo geresnį rezultatą gali pasiekti.“

Ši nesėkmė britą sukrėtė – jis dvi dienas nebuvo išėjęs iš savo viešbučio kambario ir prisivertė pasirodyti viešumoje tik per 100 metrų finalą. Jis tikėjo, kad U.Boltas pasieks pasaulio rekordą, įveikdamas distanciją per  9,5 sekundės ar greičiau, ir kad šis pasiekimas dar ilgai bus geriausias.

Ateinantį sezoną S.Williamsonas jau susiplanavo: Visų pirma noriu distanciją įveikti greičiau nei per 10 sekundžių, o vėliau visose varžybose bėgti per 9,9–10 sekundžių. Planuoju laimėti du medalius Europos čempionate Barselonoje.“

Taip pat britas užsiminė, kad po treniruočių Jamaikoje bandys keletą kartų startuoti 400 metrų distancijoje – taip jis tikisi tapti ištvermingesnis.

Beje, U.Boltas ir S.Williamsonas turi nemažai bendro: atletai yra vienodo amžiaus, be to, turi tą patį rėmėją, kuris rems juos iki 2012 metų Londono olimpiados. Bendra ir tai, kad S.Williamsono pagrindinis judėjimo pirmyn variklis yra tas pats U.Boltas. Jis kiekvienam sprinteriui padeda siekti maksimumo“, – sako greičiausias britas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas