Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Į olimpinių žaidynių traukinį paskutinę akimirką įšoko dar keturi lengvaatlečiai

Baigėsi olimpinė atranka lengvosios atletikos atstovams, po kurios vietą Paryžiuje užsitikrino dar 4 Lietuvos lengvaatlečiai: trišuolininkė Dovilė Kilty, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, disko metikas Martynas Alekna ir bėgikė Gabija Galvydytė. Kiek anksčiau dar 5 Lietuvos lengvaatlečiai iškovojo olimpinius kelialapius įvykdę normatyvus.
Martynas Alekna
Martynas Alekna / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Palangoje savaitgalį vykęs Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas buvo paskutinės varžybos mūsų lengvaatlečiams prieš pasibaigiant olimpinei atrankai. Olimpinių žaidynių kvalifikacijos sistema užsidarė liepos 1 d., o galutinė lengvaatlečių rinktinė turėtų paaiškėti liepos 7 d. – dar turi tikimybę užsitikrinti vietą ir likę už brūkšnio sportininkai, jei atsisakys į Paryžių vykti kelialapius jau turintys kitų šalių atstovai.

Jau aštuntą kartą šalies čempione tapo trišuolininkė Dovilė Kilty, kuri atliko tik vieną įskaitinį šuolį (14.21 m, 3.8 vėjas). 25-oje vietoje olimpinių žaidynių reitinge prieš varžybas žengusi lengvaatletė po šio pasirodymo išlaikė šią poziciją ir užsitikrina vietą Paryžiuje. Trišuolio rungtyje į Prancūzijos sostinę keliaus 32-i sportininkės.

800 m rungties čempione penktą kartą iš eilės tapo Gabija Galvydytė. Pastaroji distanciją įveikė per 2 min. 01,68 sek. ir nepaliko vilčių konkurentėms. Vidutinių nuotolių bėgikė po šių varžybų olimpiniame reitinge pakilo iš 46-os į 43-ią poziciją ir užsitikrina vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, jos rungtyje dalyvaus 48-ios bėgikės.

Devintą kartą iš eilės Lietuvos čempione ieties metimo rungtyje tapo Liveta Jasiūnaitė, kurios ietis skriejo 59.35 m. Po šalies čempionato lietuvė užima 24-ą poziciją pagal reitingą ir taip pat užsitikrino vietą Paryžiuje.

Pirmą Lietuvos čempiono titulą iškovojo disko metikas Martynas Alekna (63.59 m), kuris būdamas 26-oje vietoje olimpiniame reitinge užsitikrina vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Jau anksčiau vietą olimpinėse žaidynėse užsitikrino normatyvus įvykdę disko metikai Mykolas Alekna, Andrius Gudžius, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ieties metikas Edis Matusevičius ir disko metikė Ieva Gumbs.

Lengvoji atletika olimpinių žaidynių programoje numatyta rugpjūčio 1–11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius