Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Paryžių išvykstantys lengvaatlečiai – su ašaromis akyse ir užuominomis apie medalius

Šeštadienio popietę penki lengvaatlečiai – Mykolas Alekna, Martynas Alekna, Edis Matusevičius, Modesta Morauskaitė ir Andrius Gudžius iš Vilniaus oro uosto išskrido į Paryžiaus olimpines žaidynes. Ten jie atstovaus Lietuvai ir bandys į parvežti medalį.

Iš viso šeštadienį oro uoste susirinkusio penketuko, 33-ejų disko metikas A.Gudžius yra vyriausias ir labiausiai patyręs. Sportininkui tai bus jau trečiosios olimpinės žaidynės.

2016 m. Rio De Žaneire ir 2021 m. Tokijuje A.Gudžius liko keturioliktas, o paklaustas, kokie bus jo tikslai Paryžiuje, iš pradžių kalbėjo labai atsargiai.

„Tikslai yra šešetukas ir į viršų. Važiuoju padaryti, ką galiu – atiduoti save maksimaliai. Jokių taupymų, nieko. Reikia varyti iki galo ir garsinti Lietuvos vardą, kad skambėtų. Mano tikslas – šešetukas, nes tie šeši geriausi sportininkai tikrai bus verti medalių“, – sakė sportininkas.

Visgi netrukus A.Gudžius davė suprasti, kad ne patekimas į šešetuką yra pagrindinis tikslas. Norisi daugiau.

„Finale su 66 metrais gali užimti 7,6,5 vietą. Mano pasiruošimas yra geresnis nei 66 metrai. Fizinė būsena leidžia geresnį rezultatą pademonstruoti. Bet vėlgi, prisikalbėti galime kas ko norime. Geriau pabūti kuklesniam ir jei pavyks – padaryti geriau, nei prisikalbėti ir neštis papildomą lagaminą į sektorių, kur tikrai nereikia papildomo svorio“, – sakė atletas.

Ar patirties prikaupęs A.Gudžius į trečiąsias olimpines žaidynes važiuoja pasimėgauti?

„Pasimėgauti skamba keistai. Žodis pasimėgauti, kaip poilsis koks skamba. Aš laukiu pačių varžybų. Pačio renginių, olimpinių... Reikia suprasti, kad sportininkams ten yra katorga, – rėžė atletas. – Tos visos taisyklės... Vyksta didžiausias sąmyšis, koks tik gali būti. Eilės prie visko, viskas pakankamai apsunkinta. Bet kai įžengi į stadioną, tada apima tikroji olimpinė dvasia, tikroji šventė ir tikrasis džiaugsmas. Olimpiada sveria ir ji sveria daug. Tą naštą reikia atlaikyti.“

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes

Tuo metu ietininkui E.Matusevičiui tai bus debiutas olimpinėse žaidynėse. 28-erių sportininkas neslėpė džiaugsmo, kad jam pavyko išvažiuoti į Paryžių.

„Didžiulė garbė. Didžiuosiuosi stovėdamas sektoriuje su Lietuvos vėliava“, – sakė sportininkas.

Kokie yra E.Matusevičiaus tikslai?

„Patekti į finalą, – sakė jis. – Jaučiuosi, kad priklausau elitui, bet kiekvienose varžybose reikia iš naujo įrodinėti vertę. Važiuoju iš naujo sau tai įrodyti“

Vėliau vilnietis pripažino, kad tikslai yra didesni nei finalas.

„Manau, kad kiekvienas sportininkas sau turi patį didžiausią tikslą – visi nori medalių. Nemanau, kad kažkas važiuoja ten tik sudalyvauti – važiuoja kovoti ir kuo geriau“, – sakė sportininkas.

Kas bus jei E.Matusevičius nepateks į finalą?

„Net nenoriu galvoti tokių minčių. Tai man būtų nusivylimas, – pripažino ietininkas. – Būsiu sektoriuje, atiduosiu viską, ką galiu, jog patekčiau į finalą.“

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes

M.Morauskaitei tai taip pat bus debiutas olimpinėse žaidynėse. 28-erių sportininkė dalyvaus 400 m. bėgimo rungtyje. Prie žurnalistų ji priėjo su ašaromis akyse, kurias iššaukė apsikabinimai su artimaisiais ir džiaugsmas vykstant į Paryžių.

„Linkiu visiems pajausti tą jausmą, kai juodu darbu, krauju sieki savo tikslo ir galiausiai pasieki. Patekimas į olimpiadą yra didžiausias apdovanojimas, kokio sportininkas gali sulaukti“, – sakė sportininkė.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Sportininkai išvyko į Paryžiaus olimpines žaidynes

Paklausta apie tikslus, M.Morauskaitė kalbėjo aptakiai.

„Mėgautis kiekviena akimirka, – teigė sportininkė. – Nesvarbu, kaip bus, kaip pasiseks. Noriu ištraukti geriausias emocijas, geriausią būseną iš to, pasisemti geriausios patirties ir parodyti, kad aš esu, aš dar būsiu ir Lietuva yra.

Pralaimėjimo nėra. Nesvarbu, kaip bus, svarbiausia yra pasimėgauti ir leisti savo kūnui daryti tai, ką jis daro 10 ir daugiau metų. Pralaimėjusių nėra.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas